Livet

Ju mer jag tänker på saken
dess tydligare tycks det mig
att livet helt enkelt
är till för att levas


Jag har som vanligt gjort lite nya smycken igen. En del blev fina, och en del blev jätte-fina :-)


Fina örhängen som matchar halssmyckena nedan



Jag hade nästan glömt hur kul det är att göra smycken. Jag är på G igen

Jag har inte gjort något särskilt idag, mer än att jag har pratat med S:et (Sandra) och Sofie i telefon. Dom mådde bra bägge två, det gläder mej när barnen är på bra humör. Då blir jag själv glad. Jag blev på dåligt humör sent igårkväll av ett telefonsamtal av en nära släkting som inte var nykter. Det är tydligen lättare att "tala ut" med lite alkohol i kroppen. Jag är inte livsfarlig, så ring gärna i nyktert tillstånd. Det uppskattar jag. Jag menar att om det är något viktigt som man vill ta upp, så är det väl ändå bäst att vara vid sina sinnens "fulla" bruk, så att man vet vad som har sagts. ELLER HUR???
Jag sätter mej inte påhöga hästar för att jag är nykter, men för i h-e: tänk en eller två gånger innan du ringer till mej och ärpåverkad, jag tappar respekten för dej när du gör så. Tack för ordet.

Ikväll har jag en del sömnad på gång, jag ska sy fyra grytlappar, en tvättkorg och en grillvante. Jag fotar som vanligt, och lägger in bilder i morgon.

Vart tog den här helgen vägen? *Poff" så tog den slut. Jag trivs lika bra vardag som helg, så mej spelar det ingen roll vilken dag det är.

Varför ska man fundera över livet, när man ska vara död så länge?

Jag ska se om det finns en gammal ungdomsfavvo till mej på YouTube. Ett ögonblick bara...

Jodå... visst fanns den oxå på Youtube, som allt annat gör. Här är den: mina damer och herrar: Crackli´n Rosie med Neil Diamond (jag vet att min bror kommer att skratta när han läser att jag fortfarande tycker om den)
Varsågoda: Here it is

Och som vanligt: var rädda om er därute, världen är kall

Over head-taken (överhuvudtaget)

Jag har haft en dag i sthlm city idag. Självklart var jag på Panduro, där jag införskaffade lite (300 st) klämpärlor, och 40 lås till halsband. Så har jag upptäckt en pärlaffär i Gallerian mittemot NK. Där handlade jag för över 400 pix. Sofie var med mej, för hon ville ha väskan som jag har sytt till Antonio (jag hade stavat hans efternamn fel...) Så var jag till Ohlssons tyger  på Sveavägen (jag gör mycket reklam här), där jag köpte fem meter grön lakansväv, ett mönstrat grönt tyg, vliseline, två meter vadd. Punkt!!! Vi gick och åt på ett Thai-hak (jättegott), och sen var det dags för mej att åka tbx till Mörkö.
Rubriken idag fick jag när Sofie och jag översatte fritt från svenska till engelska.
Nu ska jag göra lite smycken. Bilder kommer imorgon på dom...  Här en dagsfärsk bild på mej

                                                                                     

Igårkväll sydde jag dessutom en lek-back till Ticke. Den är vadderad, quiltad och fodrad och SÅ JÄVLA snygg, så ikväll ska jag sy en till mej, men jag ska använda min som tvättkorg.
Här är den i alla fall (in every case)

Glöm inte att jag älskar er också :-)



Det här hängde på min vägg i mitt rum. Det måste ha hängt där ett tag utan att jag har märkt det. Jag såg det idag. Det är precis sånt som man behöver för att känna att livet är värt att leva :-)

Jag har sytt en väska till Sofies kompis Antonio, och jag har inte möjlighet att visa henne den på annat sätt än här, så ni andra: ni får oxå titta. Jag säljer ju väskor som jag designar själv. Mitt "artistnamn" är då AnAzon, kort och enkel förkortning på Anette Andersson. Här är iaf väskan:



Den är vadderad, fodrad och quiltad. Hoppas att du är nöjd, Sofie? Eftersom du ska ge bort den i present.

Lite halssmycken igen, kanske?



Om ni är intresserad av nåt av smyckena, så kantakta mej.

Kram och fridens liljor

AnAzon

Soppatorsdag (låter nästan som soppatorsk)

Idag har jag ätit finsk korvsoppa och riktigt bondbröd från Saltå kvarn, som ligger här i närheten. Och till det riktigt stark prästost. Ingen smaklös hushållsost här, inte... Det var mumma!!!
Jag gjorde ju en del halssmycken igårkväll. Här nedan är resultaten. Jag har inte riktigt lärt mej min kamera ännu, så bilderna är kanske en aning suddiga.




Ett hängsmycke med glaspärlor i turkos



Akryl"stenar" i brunt



Det här smycket har jag på mej idag.



Det här tycker jag om. Akrylpärlor och beige glaspärlor och kedja i antikguld-färg



Det är tredje gången som jag gör om det här korset. Nu är det i ett vitt
halsband.

Slut på visningen för idag.

P & K


Tillbaka till livet igen

Nu kan jag börja sörja. Jag har inte haft tid innan. Jag har gråtit flera gånger idag, och känner stor sorg och saknad. Dessutom så har jag läst pappas journal från sjukhuset, och dödsorsaken, jag borde inte ha läst den ensam. Jag gick igenom pappas dödsögonblick och kände stor ångest och hjärtklappning. Nu ska pappa få sova i frid...
Jag har kommit tillbaka till Mörkö igen, där jag bor. Vardagen har börjat igen, och jag har vävt lite och sytt lite på Tickes överkast. Jag har börjat med höghusen som ska vara som dekoration. Låter konstigt, men det kommer att bli häftigt, jag lovar!
Igårkväll återupptog jag min smycketillverkning igen. Den har stått still i ett par månader. Jag gjorde ett herrhalsband, ett herrarmband och ett halssmycke till mej själv. Jag hämtade ut ett paket från Panduro igår, och det var mycket smått & gott där i...
Jag tänker visa en bild på mina sex yngsta barn (jag har ju sju!).


SOV GOTT PAPPA

                                         

Idag är det dags att ta ett sista farväl av pappa. Det kommer att bli en tung dag för oss alla berörda, men också en fin stund tillsammans där vi kan dela våra tankar och minnen.
Jag, Amanda och Jonathan ska strax göra oss iordning. Det känns så definitivt nu. Det känns skönt, så att jag får tid att sörja i lugn och ro... det har varit tungt att ordna allt efter pappas bortgång.
Pappa: du kommer alltid att finnas bevarad djupt i våra hjärtan. Fortsätt att sprida glädje där uppe i himmelen. Ge oss ett litet tecken när du märker att vi är på väg åt fel håll. Vi ses pappa. Du fattas oss.

Amanda igen :-)

Amanda

En kul bild på Amanda


Smycken från AnAzon Design


Hjördis, vart är du?


Här är grabben hela dagen (barnbarn): Christopher, 1½ år.
Shortsen är från AnAzon Design, Bodyn från H&M


Bröderna Brothers:
Robert t.v. 19 år, Daniel t.h. 27 år

'
Jonathan, datafreak, 15 år


Idag är det alltså söndag och jag har sovit väldigt länge. Det var jätteskönt! Jag skulle egentligen ha åkt till Södertälje centrum idag och köpt skor, men jag orkade inte ge mig iväg. Däremot ska jag åka in till centralen och möta min dotter Amanda lite senare. Vi har tagit det allmänt lugnt och käkade frukost vid 14-tiden, så det blir nog en väldigt sen middag idag. Det är skönt att bara vara ibland också... Jag ska hjälpa Sandra att sätta upp lite tavlor idag. Det börjar bli riktigt, riktigt hemtrevligt här hos henne efter att gardiner har kommit upp. Det blir lite mer ombonat så.
Är det någon som har något tips på vad vi kan säga när vi ringer upp till olika Hjördisar? Vi kan ju inte bara säga "Hej! Är du Hjördis som är född i Lillhärdal?", för då lär dom tycka att vi är lite knasiga. Jag kanske rentav får utfästa en belöning till den person som hittar rätt Hjördis! Haha...

Ska lägga upp en video på mina smycken och sånt som jag har gjort i nästa inlägg!

Vi ville inte se Nordman!!

Idag mina vänner så har jag på morgonen åkt från Mörkö till Södertälje, där jag mötte Sofie på McDonalds där vi tog en varsin hamburgare. Sen åkte vi vidare till Södertälje Syd där vi mötte Jonathan (han är min sekreterare just nu eftersom han skriver mycket fortare än mig). Så åkte vi vidare från Södertälje C där Jonathan och jag åkte vidare till Fornhöjden hem till Sandra. Där hemma var min mamma, min bror och min brors son på en snabb visit, min bror F hämtade ett par saker efter våran pappa, sen ska vi träffas igen allihopa på Måndag på begravningen. Egentligen skulle vi till Torekällberget och kolla på Nordman, men vi klarar av att avstå den musiken, fast jag personligen tycker faktiskt om Nyckelharpan. Okej vänner, nu vill Jonathan använda datorn (vilket han redan gör) och jag har inget mer att berätta. Lev väl! Vi hörs imorgon!!

Ojojoj...

Jag glömde dagens låt. Självklart måste ni höra vad jag lyssnar på IDAG! Jag lyssnar helst på One - U2 & Mary J Blige




Tredje gången gillt :-(

Nu är det den tredja gången som jag försöker skriva i min blogg. JAG BLIR VANSINNIG!!! Jag ska vara hos Sandra i helgen, och då kan jag låna hennes dator, och där funkar allt iaf som det ska.
Jag skrev inget igår, jag hade fullt upp. Jag var på Fridhemsplan och träffade prästen som ska hålla i begravningen av min pappa. En mycket sympatsk ung man vid namn Aron. Jag poängterade att akten ska vara ljus och lättsam, eftersom pappa var en man med glimten i ögat, och med mycket humor.
Imorgon ska jag åka till Södertälje Syd, och hämta upp Jonathan, min 14-åriga grabb. Och Amanda ska komma till S-tälje oxå. Vi ska vara hos S:et (Sandra) över helgen. Imorron är det lite jippo i S-tälje, på Torekällberget. Nordman och Charlotte Perelli (klarar jag mej utan att se...) ska uppträda bl.a. Så är det väl lite annat jippo oxå, antar jag. Det blir nog kul.
Jag har nog inget speciellt att berätta idag: jag har pratat med S:et några gånger, jag har "pratat" med Ticke, 1½ år, jag har pratat med Sofie, med Jonte. Ätit god mat bestående av spaghetti & köttf.-sås, jag har tvättat, jag har städat, jag har vävt en halv meter på en matta som någon ska få som vill ha den :-) Jag har vävt sju(!) mattor nu, och har fyra till på gång.
                                           

                                                   Alla som känner mej vet varför jag har lagt in en bild på en vit fjäril.

Gör någon glad idag

Kram alla / AnAzon

MASSOR AV BILDER

  

                                                     Sofie 17 år



                                               
                                                   Amanda 14 år



                   
                                                    Sandra 21 år




                                      Mitt överkast när det är halvklart




                                                     Robert 19 år




                                         Jag själv, alias AnAzon


 

                            Under denna huva döljer sej min symaskin

Ja... det blev många bilder idag, och det tog tid att få in dom, för den här j-a datorn är så j-a seeeg.
Idag, onsdag, har jag inte gjort så mycket mer än att jag har fått massagei ansiktet ( det är faktiskt väldigt avkopplande), så har jag lagat lunch: fläskkotletter, så har jag sytt lite på mitt överkast. Jag tror att det blir klart nästa vecka.
Jag har pratat lite i telefon med alla möjliga, mest inför begravningen av pappa.
Jag lägger in en låt igen som jag tycker är bra: Takida, med Curly Sue.

Ha de gött

Gör inte allt en bra dag...
Gör alltid något en dålig dag

AMANDA

Lyssna på den här... den är helt underbar. Den heter Amanda och är med Boston. Jag hade glömt att den fanns.

Här en rolig trippelbild på Amanda:

Nu ska jag fixa några ärenden: jag ska hämta pengar på SWEDBANK, gå till Nordea och sätta in pengar på ett annat konto, handla lite hygienartiklar och ZIGG (igår när jag mötte Sofie och satt å väntade med henne på busshållplatsen så lade jag mina ziggisar på bänken, och Sofie fick med sej dom "i farten" och ÅKTE IVÄG MED MINA ZIGG). Och jag hade ju inga kontanter på mej, så jag vågade faktiskt ringa till S:ets granne och fick låna några zigg av henne. En STOR eloge till justa grannar :-) Annars så hade jag ju aldrig överlevt natten. Men: uppenbarligen så gjorde jag det. Men som sagt: nu är jag ju utan igen, och det gör ju att jag fick lite brådis. Jag ska kamma mej, borsta tanden, hänga lite tvätt till S:et, diska och ge mej iväg härifrån Södertälje. Jag ska hem till mitt, orkade inte igår, jag var lite omtöcknad efter att ha tagit ett slutligt farväl av pappa, tills vi ses igen i himlen.
Tack Södertälje, för att jag har fått vara här i fem dagar. I´ll be back... be so sure :-)

Ännu en själ upp i det blå, jag saknar min pappa så...

Jahaja... en ny dag, och jag får pengar idag :-)

Jag har suttit här framför dator´n i flera timmar nu, och kollat än det ena ch än det andra. Jag har bl.a kollat namnförslag på PRV, och ag har kommit på ett jättebra efternamn som jag ska ta patent på. Det klingar fint iaf...
Som sagt: jag får in pengar på mitt konto idag, och det är ju alltid skönt, juh, för det finns ju hål att stoppa dem i.
Jag tror att jag ska skryta lite igen. Den här gången över Robban, som har tre låtar på YouTube. Den här måste ni höra (den handlar faktiskt om mej, men det kanske ite är så lätt att urskilja texten, eftersom det var någon i publiken som filmade). Här är i alla fall låten: Ännu en själ (han har skrivit den själv).
Och Sofie har också lagt in en låt som hon sjunger: Galleri. Duktiga kids jag har, va? I´m so proud :-)
Jag ska också lägga in nåt eget musikstycke småningom... jag måste be Sofie om hjälp då, hon är duktig på att göra bildspel.
Nu är det dax att lägga huvet på kudden.
Gonatt, höres när morgonen gryr (poetiskt, va?)

Gör någon glad idag

                 Amanda Panda
    



Jakob Dylan

Jag har inte skrivit nåt alls om Bob Dylan här, och det förvånar mej mycket. Han är ju min guru. Jag lyssnar just nu på... INTE Bob, utan sonen Jakob Dylan. Han är frontfigur i gruppen The Wallflowers. Konstigt att dom inte har slagit igenom här i Sverige. Mycket besynnerligt, tycker jag. Hmmm... Jag vill att ni lyssnar på denna låten, och då måste du ju klicka HÄR . Du måste bara se videon på hels
kärm. Visst påminner han lite om pappa Bob? Han är inte uppväxt med sin pappa. Föräldrarna gick skilda vägar när han bara var sex år. Han har Tom Petty som förebild. Det märks på hans musikstil, eller hur? Jag ska ta fram en låt med Tom Petty oxå bara för det. Jag hittade en låt som har några år på nacken, så klicka bara HÄR så får du lyssna på även den. (jag blir alldeles nostalgisk).
Nu ska jag gå och möta Sofie i centrum här, hon ska ha sina saker som jag har plockat ihop. Hon har flätat håret idag, och vill låna en keps av mej.
Återkommer en sväng senare ikväll.

Puss & Kram

Sofie 17 år & Amanda 14 år

En tyst minut i kyrkan i Södertälje

Jag tänker inte berätta någonting om hur det var att se pappa. Efter att vi varit på S:t Görans avskedsrum, så åkte jag till Södertälje och gick in i kyrkan och tände tre ljus: ett för pappa, ett för min gudfar Melle och ett litet ljus til Patrik, min son som lämnade jordelivet för många år sedan. Jag tror mej veta att dom har träffats "där uppe". Jag skrev några rader i Gästboken i kyrkan, och bad en tyst bön för de mina. Det kändes bra.
Än en gång tänker jag lägga in bilden på änglarna.Änglar

Rainy day´s and mondays always put me down...

Jahaja... då var det måndag igen, och det ska bli intressant att se hur denna vecka blir.
Jag ska strax lämna S:ets lägenhet för att ge mej av in till sta´n. Senare ska jag sammanstråla med några av de mina för att sedan gå till kapellet på S:t Görans bårhus (låter bisarrt) där vi ska försöka ta ett värdigt farväl av lille pappa. Jag vet inte hur jag kommer att reagera, för det är ju trots allt inte han som kommer att ligga där :-(
Ikväll när jag kommer hem ska jag återuppta sömnaden av mitt överkast, jag har varit utan symaskinen i flera dagar nu, och jag längtar att få sy igen. Och jag måste snart börja packa mina egna prylar också, eftersom jag snart ska flytta till Alvik, Minneberg. Det ska ju bli hur kul som helst.

Ha det bäst

Sätter in en bild på S:et & Sofie idag  Visst är dom lika?

RÖKNING DÖDAR

Jag sitter just på Sandras balkong och tar några bloss. Konstigt att man som rökare ofta ursäktar sej för att få röka. T.ex: jag ska bara ta några snabb-bloss, jag ska passa på att ta några bloss etc, etc... Jag tog en jättebra bild i somras (det låter så längesen) som kanske skulle kunna bli en bra reklambild:

Rökning dödar (jag har gjort tändarfodralet själv)Bra bild, eller hur? Tändarfodralet har jag gjort själv. Jag måste ju passa på att göra lite reklam för mina kreationer :-) Det var såna som alla hade om halsen på 70-talet, och jag tycker att det är lika dekorativt som praktiskt att ha en sån, så att man snabbt och effektivt kan tända den livsfarliga ziggisen.
Nu till något helt annat: Jag håller ju som sagt på att plocka bland pappas tillhörigheter, och det är inte mycket att ta till vara på, han bodde ju på ett äldreboende, och behövde inte mer än sina kläder och lite personliga saker. Det masta ska jag kasta. Kläderna som han hade vill jag inte ge bort, jag vill inte att någon annan ska ha dom på sej. Låter kanske konstigt, men så känner jag iaf. Imorgon ska jag, min syster, mitt ex, och tre av mina barn ta ett eget farväl av pappa, i öppen kista. Vi hann aldrig säga farväl... allt gick så fort, så vi har bestämt oss för att se honom en sista gång. Begravningen är nästa måndag, den 25:e augusti.
Och nu till nåt helt annat igen: jag håller ju på att tvätta till S:et (Sandra), och jag mitt klantarsle hade inte lagt tvättmaskins-slangen i toaletten... utan jag hade hängt upp den på elementet, för det är rätt obekvämt att sitta på toan när slangen är under sitsen. Ja ja, som om inte det var tillräckligt, så hällde jag AJAX(!) i facket för sköljmedel, men jag kom på det på en gång, så jag lyftr bort facket och gjorde rent det.
Sofie ringde nyss och var jätteglad: Hon ska vara med i skolan och göra en musikal som heter RENT. Han ska spela en strippa som heter Mimi. Hon har redan uppträtt med en låt på Fryshuset från RENT. Vad roligt, den måste jag se när den är klar. Här en bild på Sofie:

SofieOj, vad stor den blev :o
Det är råkallt och regnar, det har det förrexten gjort hela da´n. Jag var nyss till affär´n här på Fornhöjden och köpte en Cola Zero och lite(?) smågodis. Jag tog mej friheten att panta S:et´s tomflaskor, och fick ihop till 23.50. Det tog jag som städpengar :-) Hon kommer inte att känna igen sej när hon kommer hem från Danmark på tisdag. Hoppas verkligen att bhon blir glad. Jag VEEET att hon kommer att bli det, för mitt i all städningen så hittade jag hennes mobiltelefon som har varit "försvunnen" i ett par månader. Så det kan löna sej att städa ibland.
Jag ska lägga in en bild till på lille Christopher, alias Ticke, för att han är så himla gooo.
Fridens liljor på er allihopa.Visst är han fin?

Godmorgon Sverige

Jag ser helt katastrofal ut i håret idag. Jag ser ut som en alien med peruk. Discusting. Jag var tvungen att ta en bild på mej själv för att se hur vidrig jag ser ut PUNKT.

Jag lullade och småplockade lite grann bland pappas saker till två-tiden ungefär. Så gick jag och lade mej med en STOR skål poopcorn på magen och somnade inom loppet av några minuter utan att ha ätit speciellt många så idag för jag dammsuga lite. (Ni förstår nog vad det är jag ska dammsuga upp)

Jag har pratat med Sofie alias Tjoffsan, hon var på ett strålande humör (för en gångs skull). Hon bad så mycket om ursäkt för gårdagens slitage av mitt hår. Jag har dock limmat fast hårlängderna med superlim, Det var svårt, men det gick rätt bra ändå, utan att jag kladdade ner det övriga håret. Så idag ska jag nog föna mitt hår i en Jennifer Aniston frisyr. Hahaha...

Jag tänker på en låt som heter it's raining again. Jag tror att det är Supertramp som gjorde den. Och när jag tänker efter så är den faktiskt väldigt bra. Jag måste kolla om det är dom! HAHA jag lyckades, jag lyssnar på den just nu. Nu ska jag se om informationen som Sofie gav mej igår om länkning har fallit påplats ordentligt. klicka här om du vill höra låten och se videon till den. Förresten så märkte jag nu att den är rätt tjatig.

Nopp...Back to work


Det finns två sätt att göra saker, FEL sätt och MITT sätt! (Gammalt djungelordspråk)

Ta hand om dej ingen annan lär göra det.


Nu har Sofie lärt mig att länka.

Här kommer några länkar. Måste ju se om jag verkligen kan göra det här nu.

Robert (min son, 19 år)
Sandra (min dotter, 20 år)
Sofie (min dotter, 17 år)

Håravfall i Kungsträdgården!!!

Joda...Visst åkte jag till Kungsan. Jag träffade Sofie vid centralen. Det var så packat med folk att vi inte kom fram någonstans trots att klockan bara var fem. Det skulle börja klockan sju. Och när vi såg vilka artister det skulle vara (inte Jason Mraz) så bestämde vi att vi skulle gå och ta en korv och en glass istället för att titta på konserten. Det var mest högljudda ungdomar överallt, och jag kanske inte platsade där. Mitt i all trängsel så "råkade" Sofie snubbla OCH TAR TAG I MITT LÖSHÅÅÅÅÅÅÅR!!! Och får med sej en bra bit i fallet. Jag blev arg, Sofie skrattade och folket som var i Kungsan kollade mycket underligt på oss. Jag tog Sofie i örat och jag gick med henne med mycket bestämda steg till närmaste toalett och fick betala 2 x 5 kronor för att få tillträde in dit. Lyckligtvis hade jag några hårspännen i håret som Sofie fick arrangera lite snyggt i den lösa hårbiten och fixera den i min hårbotten. Denna incident resulterade i att jag blev ganska sur så jag gick till höger och Sofie till Vänster (eller var det rakt fram?). Hon skulle träffa N, så de skit i samma, så nu sitter jag här igen. Jag har plockat ihop Sofies kläder, som hon bad om (hoppas att det är rätt kläder). Jag ska ta en cigg nu! *Puff Puff*


Kvällens citat: Du kan inte älska din nästa, om du inte älskar dig själv.

Puss och kram   XXX



JAG SKA PÅ KONSERT IKVÄLL :-)

Jag pratade nyss med Sofie, och hon vill att jag följer med henne till Kungsträdgården ikväll. Det kommer att vara många artister som uppträder. Najs. Det är klart att jag ska med. Det kommer tydligen att va byst me folks. Hon trodde att kanske Jason Mraz kommer? Men det är tveksamt, för han var ju där och uppträdde för inte så längesen, men: vem vet? Han kanske gillar Sweden :-)
Jag är som sagt hemma hos Sandra. Hon med familj har åkt till Danmark nu på morronen, och jag ska vara här i helgen och plocka lite med pappas saker. Det mesta är faktiskt bara att slänga. Alla hans tillhörigheter finns här. Det känns som om jag kommer att utplåna pappa :-(
Nu är det tid för mej att ta ett bad. Jag har tvättat två maskiner till Sandra, och tatt hand om en jättedisk. Jag hoppas att hon kommer att bli glad när hon kommer hem.

Have it nice, folks

Var rädd om den här dagen, du kanske inte vaknar upp

VARFÖR KRYMPER INTE FÅREN???

Sandra fick min tillåtelse igår att få fixa en ny design till min blogg. Den blev ju helt OK! Utan mina döttrar skulle jag inte kunna fixa mycket med dator.
Jag har mejlat en fråga till RixFm. Alltså: jag undrar varför fåren klarar av att stå i regnet utan att krympa? En ylletröja klarar ju inte en tvätt utan att ha krymt tre-fyra storlekar. Intressant, eller hur? Har ni något förslag om detta fenomen?
T.G.I.F (thank God it´s friday). Jag tror att jag ska åka och träffa Robert idag. Vi har pratat om att träffas idag. Det skulle vara kul att åka till Bro och se hur Bröderna Brothers mår. Kanske att vi kan spela in nåt i deras studio. Jag vill att ni ser Roberts uppträdande på Fryshuset . Det var hans första uppträdande inför publik, och han var sååå nervös. Sofie uppträdde oxå då, men det finns inte på YouTube :-(  Hur som haver... jag klarar inte av de där me att "skapa länk" ännu, men de kommer de me som allt annat ;-) Gå in på YouTube, och sök efter Roban k... han har tre låtar där som han sjunger: Till minne av Cgris Björling, Roban k, och Roban k and JK. Lyssna och njut. Jag tycker att det är helt underbart att skryta om sina barn. Idag är det helt enkelt Robbans tur att få lite uppmärksamhet.
Nopp... här blir inga barn gjorda, back to work, jag ska nog väva en liten stund tror jag trallallaaaaaaa

Den som skvallrar för dej, skvallrar även om dej

Glömde: en bild, kanske?
Pappa, jag saknar dej så...


Sandra fixar ny design... Hahaha...

Sandra är i telefon. Hon hjälper mig att fixa min nya design till min blogg, så om ni tycker att det ser konstigt ut de närmaste dagarna, så... STÅ UT! Det blir snart mycket bättre.

Hej hopp, gummi...

Idag har jag försovit mej. Jag brukar gå upp klockan halvsju, men klockan ringde halvsju och jag ställde om den på halvåtta utan att trycka på OK! Så jag fick sova till nio idag vilket var skönt. Jag tog mej ett långt, skönt bad och filade fötterna och lite här och där. Jag har en ny frisyr för dagen. Jag fönade håret till en vacker pagefrisyr och frångick min keps och satte på mej ett diadem. För er som inte vet: Jag har löshår! Och nu är jag vacker som en dag och doftar såsom blommorna på en sommaräng... Hahaha! Jag har vävt lite på två olika mattor och så har jag lullat omkring lite grann. Nu har jag påbörjat ett överkast till mej själv, Tickes överkast får vänta ett tag.
Jag har pratat med min bror, F, han tackade så mycket för förstoringen av våran pappa. Den ska han rama in.
Dagens lunch var kokt falukorv med senapssås (BLÄ!) och färskpotatis och den börjar smaka riktigt dåligt. Längtar till vinterpotatisen så att jag kan göra ett riktigt gott hemlagat potatismos med STEKT falukorv! Nu tänker jag återgå till mitt lapptäcke. Dagens bild blir ett av mina smycken och ett litet smyckeskrin som jag har gjort i keramik (jag har inte tagit några bilder idag). Förresten, jag måste ju glasera mina keramikföremål! Och ni därute, var rädda om er. Världen är kall (eget citat).


HJÖRDIS FÖDD MAJ-53

Det finns 13 stycken med namnet Hjördis som är födda i Sverige 1953. Jag trodde att det var ett ovanligt namn. Så nu är det bara att gallra ut lite, så kommer jag kanske att hitta en syster till. Då är vi helt plötsligt fyra syskon... Det skulle vara roligt om vi hittar henne innan begravningen äger rum.
Utanför fönstret bräker fåren för fullt, dom är ständigt hungriga.
Jag lägger in ett par bilder, om jag klarar av det nu, jag är lite dålig på sånt, jag brukar få hjälp, men inte idag, så jag ska försöka alldeles själv.
Sofies vadderade väska som hon ska få nästa gång vi träffas...

ÅSNIS HAR BLIVIT "REN"


ÅSNIS OCH TJOFFSAN

Idag ska jag ta kontakt med min farbror Hildemar i Ljusdal och ta reda på vad han vet om min "syster" som jag aldrig har träffat... Jag skrev lite om det igår.
Jag, Sandra och lille Ticke(mini-Buddha) ska till bibblan i S-tälje och låna en bok till mej om lappteknik. Jag håller ju på med Tickes överkast, och beskrivningen finns i just den boken. Jag har gjort mittpartiet klart bara... det ska vara höghus på sidorna:-) Ni kommer att få se hur fantastiskt det kommer att bli.
Jag ska bära p en åsna idag. Han heter faktiskt Åsnis. Det är Sofies gosedjur som har följt med henne genom åren. Han betyder väldigt mycket för henne, och dom ska få återförenas med varann. Dom har nog aldrig tidigare vatt ifrån varann så här länge. Sofie, alias Tjoffsan kommer att bli glad:-)

Världens goaste Ticke!

Tänk vilken lycklig mormor jag är! Christopher, alias Ticke, har varit och ränt i Stockholm hela dagen idag med mig och Sandra. Han har varit så charmig att jag har filmat honom minst tio gånger idag. Jag skulle så gärna vilja visa er ALLA en liten filmsnutt, men jag har ingen installations-CD med mig till Sandra, så idag blir det tyvärr ingenting med den saken. Men jag lovar er nyfikna; Snart kommer han på bild här också!
Förresten, gå in på Sandras blogg och kolla runt lite! Där hittar ni bilder på Ticke, några av mina smycken och självklart mig också ;-P

Sofies rastaväska blev nog den mest fantastiska väska jag någonsin har sytt. Jag har quiltat den [länk], fast nu när jag själv tittade efter på den länken så tyckte jag att det var lite knasigt... Jag har nog vadderat den (?). Bild kommer senare till alla mina trogna läsare.

En nyhet för dagen är att Sandra har skaffat sig en frisyr och jobb! Skämt åsido, hon har fått ett jobb helt enkelt som cafébiträde i Södertälje. Där kommer jag att fika många gånger, hoppas hon bjuder på påtår. Kaka på kaka ;-P

En sak jag inte har nämnt är att min pappa gick bort den 20 / 7. Det har varit lite omtumlande för oss alla som stod honom nära. Jag har haft ett tungt arbete med att fixa med hans begravning och dödsbo och papper hit och papper dit... Men nu börjar allting ordna upp sig för oss alla. Dessutom har jag en halvsyster! Jag har aldrig träffat henne och vet itne ens hur gammal hon är... Det jag vet är att hon kan heta Hjördis och är född i Lillhärdal 1952 eller 1953 OCH att det är min uppgift att leta reda på henne eftersom hennes biologiska pappa är död. Jag har pratat med min mamma om detta och hon blev inte eld och lågor precis över att jag visste om detta. MEn hon berättade att min pappa hade bedragit henne. Och att hon, dvs mamman till min "syster" hörde av sej till min pappa när hon var i 7:e månaden... antagligen var det ett "one night stand". Så jag ska nu försöka få tag på min farbror som tydligen vet lite mer om det här. Dessutom skulle det vara ganska roligt att träffa henne.

Det var väl allt jag hade att skriva just nu... Antingen uppdaterar jag senare eller imorgon eller så.

Dagens mening: "En god människa kan göra något ont, en ond människa kan göra något gott." Citat av Bob Dylan.


Tickes överkast

Jahapp... kreativ som jag är, så gjorde jag en del igårkväll igen. Jag gjorde en bit till på Tickes överkast (det kommer att ta ett par veckor till innan det är helt klart, men jag kan ju visa hur långt jag har hunnit iaf...)
Och så målade jag om mina tråkiga spisskydd... visst blev dom fina? Manskropparna har jag gjort i betong och målat på ett speciellt sätt.
Ikväll ska jag fortsätta med överkastet och trycka döskallar på tyg till min dotter Sofie. Då blir det rött, gult å grönt, det passar henne bra eftersom det är rastafärgerna.
Det var allt för idag.
Ha de bäst, alla!

GÖR NÅGON GLAD IDAG :-)


här är dom :-)


Mina nya fina grytlappar

Jaha... det är tisdag redan: regn och rusk...
Igårkväll satt jag som vanligt vid symaskinen och sydde. Det blev ett gäng grytlappar. Jag blev nöjd över resultatet. Jag håller ju på med ett överkast oxå, till mitt barnbarn Christopher. Han är bara 16 månader, och hur gooo som helst :-)
Överkastet kommer att ta tid att göra, jag räknar med typ en vecka till...
Jag har haft en massa problem att logga in mej nu ikväll, och anser inte att jag har tid att skriva mer idag.
Återkommer imorron igen.
Fridens på e

This is me!

Hej allihopa.
Jag tänker faktiskt.. på hur jag ska presentera mej!
Jag heter alltså Anette Andersson, men tycker att AnAzon är en enkel förkortning. Därför har jag bestämt mej för att kalla mej själv det i denna blogg.
Jag tänker använda denna blogg till att visa upp lite av mina smycken som jag har designat och tillverkat. Så småningom tänker jag öppna en liten butik där jag ska ha försäljning av smycken, egendesignade väskor, quiltade väggbonader, barnkläder och mycket mycket annat. Jag är med andra ord en mycket kreativ och fantasifull kvinna/tjej/dam/tant.
Min dotter, Sofie, har gjort ett bildspel där några av mina smycken visas upp. Det bildspelet kan ni se om ni klickar här!
Jag är 52 år, jag har sju barn. Jag är skild, men lite sällskap i sommarrusket vore jättetrevligt! HAHAHAHAHA!
Jag bor på Mörkö, men flyttar snart till Alvik, minneberg. Det ska bli spännande. Det där är väl i princip allt som ni behöver veta om mej men vill ni veta mer så får ni fråga.



Det här är jag!






Så det var det hela för just nu.
ha det så bra!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0