Dylan v/s The Byrds

Jahaja... nu har jag en endaste liten uppgift kvar här på Mörkö: jag ska hinna väva en matta till S:et och Tobbe, som dom ska ha i sin nya lägenhet på Dalgatan i Södertälje. Jag tror att jag kommer att hinna det. Kalla mej för Blixten  (snabbare än Lucky Luke). Det pirrar i hela lilla (?) kroppen av förväntan inför det nya livet som väntar "där ute". Jag har hur mycket som helst i görningen: jag ska öppna Städfirma igen. Och så kommer jag att ha någon form av företag där jag kommer att ha försäljning av mina egne designade prylar. Det företaget kommer att heta AnAzon dezign. Jag kommer att få en massa hjälp att förverkliga mina drömmar. Jag är redo!!! Jag avslutar denna helg här på Mörkö med en låt av min guru Mr Bob Dylan.  Här sjunger han tillsammans med The Byrds. Kan någon annan än Dylan få sååå mycket jubel som publiken ger... än just Mr Dylan. Go for it, Bob


Go for it, Robson

Jag sitter just nu och lyssnar på Robban, min son. Han är 19 år nu, och jag tror att Du är toppen spelades in nån gång förra året... lyssna även på låten han gjorde med sin lillasyster Sofie som heter You are my everything. Den spelade han in när han var typ 13-14 år bara (han sjunger iaf bättre än Johan från Idol, eller...?)


Saknar dej, P

 

Jag är så jävla irriterad. Jag hittar ingen beskrivning någonstans på RANOR. Dvs väggbonader av matt-trasor med dekorativa flätor och band i. Min mamma har vävt massor med såna, och jag vill oxå göra en. Jag får skicka sms till henne så att hon kan berätta hur man gör. Det kanske t.om är vävt av garn? Vet någon???                      Hmmm... jag får kolla på samiska hantverk kanske?      Haha, jag tröttnade och gick in på tenntråds-sömnad istället, så nu håller jag på att skriva ut en prislista på grejer som man behöver för att göra tenntråds-armband. Vilka priser!!! Panduro: Släng er i väggen, nu har jag hittat en web-butik där man har råd att handla.                     Jag har ringt till en av mina söner idag, och han är så jävla sur nuförtiden. Ibland kan jag undra vad jag har gjort, eller INTE gjort. Jag tycker inte att jag har gjort mej förtjänt av hans dåliga humör (ingen annans heller för den delen)                                                                      Det har snöat riktigt rejält här på Mörkö idag. Inte kul... men vi är ju inne i slutet av november, så det är ju bara naturligt. Inte många dagar kvar här att avverka. Nån vecka bara, sen tillbaka till verkliga livet. Det ska faktiskt bli skönt, för jag orkar inte vara här i vinter.   En liten melodi, kanske? Den tillägnar jag min älsta dotter. Jag saknar dej, P.


S-K-I-T-K-U-L !

Jag känner att jag är hur redo som helst att flytta härifrån Mörkö nu. Det är ingen plats att vara på när det kommer att bli så mörkt vintertid (vitsigt, va?). Jag har bott här i sju månader och det är precis lagom för mej. Jag är redo för etapp två här i livet, och jag ser fram emot det.                                                                   Jag kommer att flytta härifrån nästa vecka någon dag. Jag kommer att sakna Mörkö, och jag kommer att återvända hit då och då. Jag håller på att avsluta mina sysslor här: jag ska göra klart mina tofflor som jag har tovat av våra lamm, och så ska jag avsluta en tomte som oxå är tovat av lamm, och så har jag kanske tre-fyra mattor kvar att väva. Jag har en vän som just nu river matt-trasor till en matta som jag ska göra åt henne.                                                                                                                                                           Min son Jonathan, 15 år var här i helgen. Han älskar att vara med fåren och lammen. Han (Jonathan) är lika snagg som fåren är nu. Han har snaggat sej rejält, som mina andra två söner oxå ser ut, så nu har jag ingen son som har HÅR!!!    Gullig, va?  Puss / Anette

Värsta söta tomtenissa

 

Jag har en fråga... om jag nu kan formulera den så att i alla fall nån i detta långa land förstår. Hmmm... Häromdagen i RIX FM så ställde en man en fråga som lydde: När man kokar potatisen med skal, så tränger ju inte saltet in (men det visste vi ju redan), men när man kokar skalad knöl och saltar, så tränger sältan in, eller hur? Och nu det mest spännande av allt: Om man nu skalar knölen och kokar den TILLSAMMANS med skalen, kokar då dom nyttiga näringsämnena från skalen in i själva knölen? Jag missade alltså svaret som skulle sändas nästa dag. Är det någon som lyssnade och sitter inne med info, så får du gärna skriva en kommentar. För mej är frågan relevant  (SHIFT, ENTER)
Puh... det var jobbigt att skriva allt det där. 
Jag ska lägga in en bild på Tickes mammas kusinbarn. Hon heter Izabella och är 10 månader. Hoppas inte att mamma Jenny har nåt emot det. Stjärnan för dagen:



 

Det är jobbigt, men roligt att packa

Vi har kommit en bit på väg i flyttandet. Jag & S:et har packat det mesta i Fornhöjden, och det blev nästan lika mycket kasta som vi har sparat. Vi har gått igenom nästan varenda pryl: den är min, och den är din osv... så blir man lite sentimental när man ser en massa gamla foton, gamla brev, en och annan gammal sockerskål osv. Men, det är ju som så att det man inte har saknat det senaste året, det behöver man väl ändå inte, eller...? Hmmm, en del nostalgi gick till soprummet i alla fall, och dom sakerna är nog glömda om nåt år eller  eller så.                                   Fars Dag idag, och min lillasyster ringde och påminde mej. Hon hade tänt ett ljus hemma för våran lilla pappa, och det ska jag göra sen ikväll oxå. Lilla pappa, vi saknar dej.  Jag gratulerar S:et till en ny tjäst: hon har fått jobb i min systers restaurang, och hon börjar redan imorgon. Jätte - jättegrattis till det Sandra, för det är du värd.  Nu ska jag ta hand om min lilla tvätt. Häv it najs då... / Anette                                        


At last: I am moving

Efter att ha väntat i hur många månader som helst så har jag ÄNTLIGEN fått ett datum är jag flyttar till Minneberg. Det blir den första januari. Det är andra gången som jag flyttar till en lägenhet just det datumet. Ett nytt år - en nystart!!!                Men - (alltid ett men), jag ska flytta med Sandra, T och Christopher till en fyra i S-tälje den första dec. Där ska jag av olika orsaker bo i en månad för att sedan flytta vidare. Så jag kommer att bo i kappsäck en tid,men det är det värt.                   Jag har inte skrivit på flera dagar, för jag har packar en MASSA av mina tillhörigheter hemma hos Sandra i Fornhöjden. Och jag ska fortsätta lördag och söndag. Det blir till att ragga cartoons (kartonger).   Nu lite av mina kreationer:

   Smyckeskrinet har jag gjort i keramik. Smycket har jag oxå gjort.

   Närbild på hjärtat...

  En väggbonad som inte är riktigt klar ännu (den är inte fållad ännu...)

  I den här ska jag ha mina kaffefilter :-)

  Det här överkastet sydde jag till Amanda, men tyvärr köpte hon en säng som är 1.20 bred, och det här är formsytt till en 90:s säng. Det är till salu. BJUD NU!!!

  Kuddarna är även dom till salu, och jättefina till överkastet. Minst 500:- för överkast och kuddar vill jag ha.

Nu ska jag som så många andra fira fredag-kväll. Jag ska kolla på Idol och äta en massa goda, smarriga ostar.                                                        Ha de bäst, folks / AnAzon                                  Den här är till dej, Freddy:


Jag har en kompis som blev Far... farmor igår

Grattis Helena!!! Första barn-barnet kom igår. Jag såg bild på henne, jättegooo liten flicka som ska heta Nadja. Jag sov relativt länge idag.                                          Jag vaknade av telefonen vid halv tio, och det var Ticke-Liten som väckte mej med en massa svammel. Jag förstod ju inte vad han sa, men efter två minuters svammel så sa han iaf Heeedååå. Sen kom Sandra till luren. Hon är i Nyköping hos en kompis över helgen. Hon känner inte så många normala tjejer, men den här kompisen i Nyköping är iaf en av dom.                                                          Sofie skickade ett SMS till mej, och jag blev glad, för det har varit väldigt tyssssssssst från henne ett tag. Alltså OVANLIGT tyst. Jag kanske ska träffa henne nån dag i veckan som kommer. Det skulle kanske glädja henne (iaf mej).                                                                     Robban: jag har börjat med din matta nu som du har beställt. Den kommer garanterat att bli fin. Den kommer att vara klar till måndag då jag kommer. Då hoppas jag att låten kanske är klar som vi (mest du) håller på med. Freddy: Hoppas du får en bra helg... som man säger i Värmland: Trevlig älg.                                               Daniel: Jag kommer på måndag igen och lånar ditt sovrum (och dator, såklart)                                              Amanda: Glöm inte bort att jag älskar dej också. Jonathan: Jag är stolt över dej. Tänka sej: 7 vg:n.      S:et: Vi vet vart vi har varann, eller huuur? Jag har postat det där du vet...                                           Ticke-Liten: hedddååå!!!                                           Happy Halloween / AnAzon


RSS 2.0