YES YES YES!!!

Daniels vardagsrumsgardiner (eller sovrumsgardiner) är klara, och jag blev sååå nöjd med dom att jag kanske behåller dom själv :-) (skojar).



Jag var bara tvungen att hänga upp dom i mitt v-rum för att kolla att det var rätt längd mm... Vi har samma mått i våra v-rum. Så har han ett sovrum som är lika brett, så det blir nåt liknande arrangemang, men sommarblått.
Återkommer senare när jag har något att berätta. See ya.
Det som står ovan här, skrev jag för ett par dagar sen. Har inte haft tid att skriva.
Jag var på Hantverkshuset igår, och sydde ett förkläde till deras samling. Så sydde jag ett mobilfodral på min egna tid. Jag har egen tid på fredagar, när jag får göra vadn jag vill till mej själv. Hemkommen så åkte jag vidare till Kungsängen och träffade Sofie och en vän till henne. Vidare sen till Willys och handlade lite läsk, 10 kr exkl. pant för fem burkar. Helt OK läsk. Billigt fredagsmys, alltså. Igår kväll påbörjade jag ett halssmycke i St Petersburg-stil. Helvitt. Mycket krångligt att göra, tar flera timmar. Jag är snart klar med det, så mina vänner: ni kommer att få en bild imorgon (eller senare ikväll) på något som jag aldrig tidigare har gjort. Dvs St Petersburg a la Anette :-)
Valborgsmässoafton idag, och jag har inga som helst planer på nånting. Jag får roa mej själv. Mobilen har varit skrämmande tyst idag. Jag antar att alla ska festa ikväll, så jag får som sagt sysselsätta mej själv, men det har jag inga problem med.
Ha en trevlig Valborg, alla. Kram / Anette

Haha... bara för att jag skrev att mobilen varit tyst idag, så skickade Sofie just ett SMS :-)

 En gammal bild på mitt barnbarns mops

Nu när jag sitter här...

Haha... jag har faktiskt skrivit en låt som börjar så :-) Den heter Jag vill glömma allt. En klämmig låt som jag skrev i 15-årsåldern. Apropå låtar så var jag en sväng till Danne igår och lyssnade på massa låtar som han har skrivit. Han är oootrolig. Fattas en del texter, annars har han ett komplett album som det tydligen är något på G med, via kontakter :-) Hoppas det, för jag tycker att andra ska få höra hans musik. Det som är bäst med hans musik, är att den är oförutsägbar, man kan inte gissa sej till hur nästa ackord kommer att gå...
Som sagt så sitter jag bara här och försöker bli inspirerad att göra nåt. Jag har massor att göra... om ni bara visste.
Jahaja... nu är det betydligt senare, närmare bestämt tjugo i tolv missinassen. Jag har suttit med min symaskin och sytt gardiner till Danne. Det är bara lite finputs kvar på dom, och att Daniel behöver köpa gardinstänger. Och en fönsterputs. Undrar om det är gjort sen han flyttade in i sin lägenhet för flera år sedan.
Nu är det dags för ett nattbloss och natti natti.



Det här är alltså en bit av Bro. Jag bor i ett sånt hus som syns rakt fram.




En bra dag att vara ute på

Igår var en bra dag att leva...
Daniel var som sagt här i flera omgångar. Jag gjorde en härlig kycklinggryta som vi åt.

Vi var ute och cyklade en sväng också, Danne skjutsade mej :-)
Sofie och Dylan kom hit en sväng senare, och vi var ute i en park en bit härifrån. Dylan hade jättekul. Han åkte bl.a en lååång rutchkana.


Här är bästa bilden:


Nu har jag bestämt mej

Satt på balkongen nyss och pratade lite med min förstfödde son Daniel. Jag ska börja på Gym OCH simma i simhallen. Jag har ju faktiskt fri tillgång till båda, eftersom jag arbetar på Hantverkshuset :-) Det är ju bara att sätta igång (?) Jag ska få muskler, och bli stabil i hullet, om det inte är försent redan, förstås. Dessutom så har jag ju en cykel, så det är bara att köra. GO FOR IT, NETTAN!!! YOU CAN DO IT!!! I GOT THE POWER (eller heter det I´ve got the power?)
Ny dag idag, och ny vecka. Det kommer att hända en massa den här veckan. Tro mej, men av religiösa skäl så kan jag inte berätta allt, tyvärr. Daniel var som sagt här igårkväll och kollade på film. Jag var snäll mot honom och lät honom bära in min säng i v-rummet för att sova där. Och när jag vaknade o skulle ut på ballen och röka, så har han lagt sej i soffan. Mysko... verkligen mysko måste jag säga. När jag var så snäll.
Dagen idag: Fullt upp!!!

Haha!!! Tänk att man kanske går i skola i tre år för att bli meteorolog, och stå och visa en karta i TV och berätta om vädret :-) Skumt!


Det här ser väl gott ut? Jag ska göra nåt sånt idag tror jag, tralala... (det här är svampgratinerad fläskfile´)

De gamla tror allt, de medelålders misstror allt, de unga vet allt.

Jag jobbar på det...

Jag har en del bekymmer, som så många andra har, och eftersom jag har märkt att andra använder detta till att skriva om både sitt eget och andras (!) bekymmer, så tänker jag skriva om MITT. Kan till och med tänkas att ni tycker att det är intressant (?) att läsa vad som tynger mej???
Alltså: Mitt stora problem är min ekonomi (?). Jag håller på att ansöka om en skuldsanering (onödig information?), och jag har alltså ringt upp en del inkassobolag som jag under årens lopp har ignorerat. Jag har bestämt mej för att bli sams med dom, och göra ett ytterst allvarligt försök att ställa allt till rätta igen. Jag vill alltså göra någon form av "bokslut" innan jag lämnar denna värld, så inget av mina barn behöver skämmas över mej när det handlar om den ekonomiska biten. Skulle t.om vara kul att kanske kunna lämna en liten slant till mina efterlevande ;-) Skämt åsido: jag vill alltså göra rätt för mej, så att jag blir prickfri, och ta ett lån och köpa mej ett litet hus...
Daniel var här en sväng i morse och frågade efter sitt formbröd som han köpte hit för tre dagar sen. Det hade jag lagt i frysen, eftersom jag bara äter knäckebröd ( Okey då... jag gjorde några varma mackor häromkvällen). Han såg så utsvulten ut, så jag bjöd t. om på ost, smör och Gevalia.
Kvart i tolv åkte jag till Barkarby, till Sofie & Dylan. Vi käkade lite lunch. Vi tog en promenad till WILLYS och köpte ett gäng godis (37.90/kg). Så satt vi utanför WILLYS på en varsin stol och rökte en zig o drack Cola en stund.
Jaja... det är väl sånt här onödigt vetande som man skriver om antar jag. Tyvärr så har jag inget skvaller eller förtal av någon att skriva, för det behåller jag för mej själv. Det är nog lugnast så...
Sofie har förresten skaffat tre ödlor. En av dom var lite blyg och ville inte vara med på bild.



Den här är finast




Den här ser ut som en plockad kyckling :-)



Jag plockade vitsippor till Dylan

Människor kan indelas i två grupper, en som går före och uträttar något och en som kommer efter och kritiserar


Här är länken till "Mina Kreationer"

http://www.facebook.com/profile.php?id=1091941573#!/media/set/fbx/?set=a.1199897792892.2032735.1091941573

Massa gardiner

Jag var ju som sagt tlii IKEA häromdagen, och köpte gardintyger till min käre son Daniel. Jag lovade honom i födelsedagspresent nya gardiner till ALLA rum i hans lägenhet. Igårkväll klippte jag till alla, och tro mej: det kommer att bli FETT NICE (Daniels favorityttryck). Och otroligt nog så kommer ett av rummen att gå i blått. Jag brukar ha svårt att sy i blått överhuvudtaget, men det här är en fin blå färg (men jag skulle inte kunna ha blått själv...)


YES!!! Jag fick in en bild idag. Tack El Datore :-) Det här är alltså tyghögen efter att jag har klippt till. Daniel har alltså 3 rok, och hans vardagsrum är fett brett (rimmar), och ett av sovrummen är lika brett som v-rummet är. Of course att jag tar bild när det är klart. Jag behöver bara någon vänlig själ som hjälper mej att fixa denna maskin.



Nysminkad



Ladies and gentlemen: Che Guevaras son :-) (mössan har jag gjort, schalen oxå, förresten...)



Ladies and gentlemen: Einsteins son :-) (mamman har jag gjort...)

Jag går gatan ner

Det finns ett djupt hål i trottoaren.

Jag ramlar i.

Jag är förlorad. Jag är hopplös. Det är inte mitt fel.

Det tar en evighet att finna vägen ut.

 

Jag går gatan ner.

Det finns ett djupt hål i trottoaren.

Jag låtsas att jag inte ser det.

Jag faller ner igen

Jag kan inte tro jag är på samma plats!

Men det är inte mitt fel.

Det tar fortfarande lång tid att komma ut.

 

Jag går gatan ner.

Det finns ett djupt hål i trottoaren.

Jag ser att det är där.

Jag ramlar fortfarande i det; det är en vana.

Mina ögon är öppna.

Jag vet var jag är.

Det är mitt fel.

Jag kommer ur det omedelbart.

 

Jag går samma gata ner.

Det finns ett djupt hål i trottoaren.

Jag går vid sidan av hålet.

 

Jag tar en annan gata.



Jag har mina misstankar...

Helt plötsligt slog det mej hur allt ligger till, men jag ligger lågt... jag struntar i alla oärliga personer som finns i min närhet. Men som sagt: runt månadsskiftet så kommer jag att skriva: VAD VAR DET JAG SA??? Helt otroligt hur pengar kan förändra en människa så tragiskt. JAG vet vad detta handlar om, och MIN ärlighet vet jag vart den står. Fult gjort, mycket mycket fult. Jag tror inte att jag kommer att förlåta dej för det. Kanske anar du att jag redan vet, men: det spelar ingen roll längre; jag vet vart DU står nu. Tack för det då... Tusen tack; men jag klarar mej nog.
Funderar på att helt enkelt avslöja allt ;-) så får vi se vem som skrattar sist... (men jag skulle inte ha hjärta att skada en annan människa, det är tydligen andras uppgift här i livet att skada andra, för eget vinnings bruk...)
Nog om det. Jag har hämtat tillbaka min kamera hos Sofie, och hon hade massor av fina bilder på Dylan. Tyvärr har datorn blivit väldigt seeeg, så jag kan inte publicera någon bild.
Ha det bäst alla, och en riktigt GLAD PÅSK på er.




Grattis Petra på 36-årsdagen / mamma

Nu börjar jag få en kick igen. Jag ska göra ett gäng halssmycken efter att jag har skrivit här.
Igår tog jag en cykeltur till Lejondal, som ligger några kilometer härifrån. Det är typ ett naturreservat. Jättefint. Jag satt där en stund, alldeles ensam, och tänkte på hur skönt det är just den här årstiden, innan sommaren är här. Jag kände mej lugn och harmonisk :-)
Sofie har fortfarande min kamera, men jag ska åka till henne imorgon och hämta den.
Konstigt, nu har det helt plötsligt blivit mulet...
Robban var här en sväng. Han är inte tillsammans med Emily längre, så han är typ bostadslös nu. Han ska flytta hem till sin kompis i Barkarby. Då får han nära till Sofie :-)
Den här omgången ska Robban söka till IDOL. Jag ska följa med honom. Skulle ju vara hur kul som helst om han kom med... Han ska tänka ut en bra låt till audition.
Nopp, nu ska jag tilloverka lite smycken. Imorgon lägger jag in ett helt gäng med nya fräscha bilder på lite av varje.

Grattis Petra på 36-årsdagen / mamma


Att göra ett svenskt lapptäcke

Jag har sytt klart lapptäcket som jag påbörjade igår faktiskt. Det är lite spacat för mej, så jag ska ge det till mitt barnbarn Christopher. Bild kommer senare, eftersom jag inte har någon kamera ännu.
Idag har jag solat i 40 minuter, jag har tvättat och dammsugit. Eftersom det var första gången jag solade i år, så tog jag det lugnt i solen. En timme imorgon då :-)
Jag lägger in en gammal bild på ett överkast som jag har gjort för ett par år sen...
 Hittade inte :-( så det blev en bild på några keramikägg som jag har gjort istället. Håll till godo med det då...

Kram / Anette

Jahaja, jahaja...

Våren är här. ÄNTLIGEN!!! ag har suttit ute ett tag idag och virkat. Jag har gjort mej ett par tofflor på fri hand. Det var spännande att se om den ena blev samma storlek som den andra. Den blev det :-) Och så håller jag på att virka mej ett överkast av rutor. Det skulle bli typ en sjal från början, men jag tyckte att rutorna blev fina, så nu har jag ett långtidsprojekt på gång. Sofie har lånat min kamera, så det är lite fattigt med bilder just nu. Annars har jag inte gjort så mycket. Jag gjorde ett par armband igår. Jag tittar mycket på TV med virkningen i famnen. Jag är nöjd som det är (?)
Äh... jag plockar in en gammal bild från Facebook.


Det här är en gammal bild på mitt barnbarn Christopher, som är 4 år idag. Här är han kanske två år???

Oavsett vad du ger en kvinna så kommer hon att ge dig något bättre tillbaka. Ger du henne en spermie, ger hon dig ett barn. Ger du henne ett recept, ger hon dig en måltid. Ger du henne ett hus, ger hon dig ett hem. Ger du henne ett leende så ger hon dig sitt hjärta. Hon multiplicerar och förstorar allt oavsett vad du än ger henne. Så om du ger henne skit kan du förvänta dig ett helvete tillbaka ;)


Livet är till för att levas :-)

Ju mer jag tänker på saken
dess tydligare tycks det mig
att livet helt enkelt
är till för att levas





Det blir mycket låtar ett tag nu...

Den här låten har Sofie & Robert skrivit. Rätt bra tycker jag iaf... Lyssna ( på hela förstås) o bestäm själva :-)
Kram / Anette
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1900426945683&id=1091941573#!/video/video.php?v=10150148179142664

Här är syskonen Sofie & Robban :-)

Sofie




Kram / Anette

Bara musik idag...

Har inte gjort så mycket idag: jag har shoppat lite, stickat lite och... inget mer i princip.
Vi tar en låt istället:
http://www.youtube.com/user/Ruckablow#p/u/6/sKSzZKHKTfA


Det är fortfarande mycket... fast mer :-)

Jag har märkt att jag har fått ett gäng nya läsare, som jag hälsar välkömna att följa min blogg som handlar om mej, min jättefamilj och min stora hobby som består av... mycket :-)
http://www.facebook.com/home.php#!/video/video.php?v=114575145225104

Om ni klickar på länken, så kommer ni att få höra ÄNNU en låt som vi spelat in till min svärson när han fyllde 45 bast (fast egentligen är inte det den rätta versionen, den har jag hemma...)
Jag är som sagt inte hemma just nu, jag har inte mått så bra ett tag... har nästan varit... död :-(  Men: Soon I´ll be back on stage again.
Det blir inte så mycket hantverk nu. Jag håller på med en jättefin och jättegrön schal. Bild kommer sen, såklart.
Till veckan ska jag börja med ett lapptäcke till... hör och häpna: mej själv :-) Har inte riktigt bestämt färgerna ännu, men det ska iaf vara svart bl.a.
Har inte så mycket tid på mej just nu att skriva, men jag lovar: Sooner or later...


http://www.facebook.com/profile.php?id=1091941573 ( Här kommer du till mitt Facebook där jag har många fler bilder)


RSS 2.0