Tbx till Bro igen...

Nu har jag varit borta i ett par dagar. Jag har varit i Åkers Styckebruk hos mamma och Sture. Min bror Freddy var också där, från torsdag till igår. Han tog bussen mot Oslo, till Årjäng, och på vägen fick han ju reda på den fruktansvärda händelsen i Oslo... Jag har inga ord till övers för det dådet.
Efter att vi lämnat Freddy vid Läggesta station, så åkte vi in en sväng till Mariefred och tog en varsin mjukglass. Det var strålande sol och runt 28 grader. Jag tog en del fina bilder med mobilen, men tyvärr har Sofie min sladd som går från kameran till dator, och jag hittar inte min adapter att stoppa i minneskortet i, så jag ska föra över ett par bilder från Facebook (jag vet inte ens hur man för över via bluetooth)


Här en bild på Gripsholms slott



Min mamma och Sture

Ikväll har jag bestämt mej för att gå och lyssna på sångfågeln Pia Schröder när hon sjunger karaoke i Bro. Konstigt att hon inte har blivit upptäckt ännu...

Ha en bra kväll alla


"Hur kom du hem efter festen igår?"
"Som en blixt!"
"Så snabbt?"
"Nej, men liksom i sick-sack..."

"Gammel-mormor"

Jag åkte en sväng till Sofie & Dylan tidigare idag, och min mamma ringde till mej. Hon ville prata med Dylan, och vi förklarade att det var hans gammelmormor som ville prata med honom. Efter det började han kalla mej för gammelmormor. Han ropade högt och tydligt ute i parken: "Gammelmormor... kom" Lustig liten krabat, den där Dylan.
Jag var hemma runt 19-tiden ikväll, och jag satte igång att laga mat direkt. Det blev kokt torsk, potatis och spenatstuvning. Jag chansade och lade i en bit öring i fiskvattnet, och det var inte sista gången som jag gjorde det. Jättegott helt enkelt. Jag ska be att Robban tar med sej lite fisk igen från jobbet, för nu är all fisk slut här hemma. Förresten så är allt slut. Det hade jag räknat ut bra, när jag skrev matlista förra månaden. Imorgon är det alltså dax att åka till Willys igen med Robban och fylla på överallt.
Äntligen har jag ordning bland mina pärlor, garner, tyger och pärlor. Jag har kastat massor som jag inte kommer att använda, och det var mycket som åkte i soporna.
Förresten så ringde Freddy (storebror). Han har kommit till Sverige efter en Spanientripp. Han är hos en gammal kompis till både honom och mej: Roffe Matvrak döpte jag honom till, för han älskade att äta mina köttgrytor för 150 år sen :-) Freddy, Roffe och en tjejkompis till dom ska på konsert. Dom ska ju se Elliot Murphy på onsdag har jag för mej. Själv ska jag ju se Mr Bob Dylan en sista gång (fjärde gången...) den 4/11 på Globen. Biljettsläpp den 8:e augusti. Jaja... Freddy och jag ska iaf träffas på torsdag, då vi ska åka till mamma. Jag har inte träffat Freddy på tre år, det var på pappas begravning. På onsdag är det tre år sen han dog :-( Jag saknar honom så mycket... Hoppas att du har det bra där du är pappa...

Ha det bäst till vi höres nästa gång / Anette

Pärlor igen

Idag ska jag sitta och sortera pärlor. Tro mej: jag har gjort det hur många gånger som helst. Det går rätt fort bara jag sätter fart.
Christopher (barnbarn 4 år) har sovit här inatt, och han var nog ovanligt sprallig. Det beror nog på att både jag och Herr P var hemma. Jag tog ett par bilder på honom vid frukostbordet.


"Det här är gott, mormor"

En stund senare:


" För mycket flingor..."

Det var dagens lilla uppdatering. Återkommer kanske senare efter att jag har sorterat pärlor.
Ha de gött i sommarvärmen alla / Anette




Alla barnen tittar in i mikron förutom Rut, hon tittar ut.

An1, An2 och Entre´

Lördag kväll...
Ikväll ska jag på karaoke. nej nej nej, JAG ska absolut inte sjunga. Jag ska till "Goda Smaken" i Bro och lyssna på min vän Pia. Hon sjunger gudomligt. Jag ska försöka att få med mej Robban. Det skulle vara kul att höra dom två sjunga en duett. Nej, jag får inte med mej honom. Han är hos bror Daniel och kollar på film. Han är slut i kroppen säger han. Han jobbar ju sex kvällar i veckan, stackarn.
Det har dykt upp oväntat besök idag, och ja: jag bjöd på Gevalia såklart. Dessutom bjöd jag på middag bestående av kassler, potatis, broccoligratäng o sallad. Till efterrätt bidde det min hembakta äppelkaka o vaniljsås (och julmust...) Det var alltså Sandra (dotter,22 år) och hennes kusin Denise som levererade Christopher hit. Herr P hade nämligen lovat att ha honom här inatt. Herr P sitter och spelar nåt på UNIBET. Han vinner tydligen ibland, så jag ska gå in där o kolla vad det är för nåt...
Förresten: nu när jag tänker efter så kommer jag inte att orka gå o lyssna på Pia, för jag har ju en deg som jäser. Det ska bli vitt matbröd på en liter vätska.
Ha en bra lördagkväll, alla snälla och elaka med för den delen.


- Vad gör du i skåpet Per?
- Jag leker periskop.


- Folk skämtar om min vikt.
- Äh, ta det lugnt, upp med hakorna.



Virkade Converse

Jag håller på att virka ett par baby-Converse. Dom blir sååå söta. Det blir som vanligt ingen bild förrän dom är klara. Dessutom har jag inte min kamera än. Den får jag tbx imorgon.
Jag är hemma hos Sofie & Dylan, och ska sova här inatt. Vi har ätit soppa o varma mackor till middag. Egentligen skulle vi ha grillat, men det blev blåsigt och en aning för svalt ute för våran smak, så det får bli en annan gång.
Sofie kom och överraskade mej imorse genom att ringa rätt hårt på dörren hemma. Klockan var nog rätt mycket eftersom man får sova till man vaknar när man har semester. Bara att pallra sej upp, ta lite kaffe o vakna till liv.
Sofie stekte pannbiff eftersom jag hade tatt fram köttfärs igår. Vi delade en p-biff för att kolla om dom var goda, och det var dom. Pannbiffarna skulle Robban & Herr P äta till middag.
Vi åkte sedemera mot Barkarby, och hamnade på Ö&B där dom sålde ut julmust(!) 1½ l för en spänn/st. Vi tog en sex-pack och begav oss till kassan där slutsumman blev 11 kr. Jaha, tänkte jag... och kollade kvittot sen. Fattar fortfarande inte hur hon hade räknat. Så nu dricker jag alltså julmust fastän det redan har varit både Påsk och midsommar :-)
Kronprinsessan Viktoria fyller år idag. Grattis!!! Som vanligt blev jag inte bjuden, och jag vet inte hur gammal hon blir heller för den delen.
Dylan har tokroliga kommentarer: Han har t.ex två minimala "sår" på sina knän... som alla barn har sommartid. Och Sofie gav väl antagligen mej för mycket uppmärksamhet, så han fick ju helt plötsligt jätteont (Sofie har gett honom två plåster för syns skull), så han utropade med många suckar och "tycka-synd-om-mej-röst"- jag har jätteont i så...så...såsen. Han menade alltså att han har jätteont i såren. Han är för go, ungen :-)


Vecka II

Nu har jag haft semester i en vecka, och den gick ju väldigt fort. veckan gick mest åt till att planera vad jag ska görapå min semester

Och nu är det alltså vecka 2... Jag vill åka till Motala, åtminstone över en helg. Och så vill jag till mamma. Skulle ju vara skönt att åka till Åkers Styckebruk och umgås med henne i några dagar. Och Freddy i Årjäng får jag ju inte glömma. Måste ju åka dit en helg också. Han ska få hjälpa mej att "fixa" lite filmer. Måste fixa DVD:n också. Ska kolla på nätet om jag hittar storpack till bra pris...
Dagen idag: Robban & jag ska fixa lite i stora sovrummet, nu när vi äntligen har blivit av med överskott på möbler som vi inte behövde. Så Robban: Nu kommer jag att väcka dej

Christopher Juli 2011

Sandra Juli 2011

Fin bild på Sandra & Christopher

Det luktar gott om mors bak :-)

Sofie kom hit en sväng och våldgästade mej, men det gör ingenting... jag bjöd på mat (?), jag hade gjort en köttgryta av högrev, och jag tyckte inte att det var någon höjdare direkt.
Småningom kom Sandra & Christopher. Han ligger här bredvid mej och sover i min säng. Sandra är ute och roar sej. Hoppas att hon inte blir så sen att hämta honom imorgon, eftersom jag har lovat att hjälpa Sofie, och sen har jag tvättid kl nitton noll noll.
Daniel var här med kompis. Han hämtade äntligen sitt möblemang som har stått i vägen här hemma. Han hämtade TV, TV-bänk, soffa, dubbelsäng, v-rumsbord, hörnskåp o bokhylla. Så nu kanske man äntligen kan börja tänka på hur man ska ha det möblerat här hemma.
Efter att Ticke (Christopher) somnat så fick jag ett ryck och bakade: jag har gjort en Tosca-kaka och ett vitt formbröd, som ska in i ugnen nu. Ingen bild, för Sandra har kameran.
Ha de gott.
Anette

Kalla mej för Blixten, Sixten

Jag har ännu en gång hunnit med mycket på en dag:
1) jag har varit hos Sofie & Dylan och hjälpt Sofie att steke pannkakor (jag fick äta oxå...)
2) jag har fått hjälp med att köra hit ett köksbord från Glillby (plats för sex personer + 2 till om man flyttar ut det)
3) jag har varit hemma hos Pia och hämtat bokhyllan (jaja... det var inte jag som forslade hem det med pirra, det var Herr P)
4) jag har satt upp tvättid till söndag kl 19
5) jag har fixat tacos-evening, fast det var bara Sofie & jag som var närvarande. Robban jobbade och Herr P åkte iväg en liten sväng
6) jag har gjort klar Little Kitty. Hon blev så här:


Och så har jag redigerat en bild på mej:


Lite spacad, va

Klockan är mycket, och jag har bestämt mej för att gå och nana nu. Jag ska sova ända till tio imorgon har jag bestämt mej för. Så om nån vill väcka mej, så gör det PRICK kl tio...

Om man för 4 år sedan köpte Ericssonaktier för 100 000kr är de idag värda kring 4600kr.
Köpte man istället Telecom, t ex Song Networks, för 100 000kr har man idag kvar 791kr.
Om man stället för 4 år sedan var klok och gick på bolaget och köpte starköl för 100 000kr,
drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna får man 6741kr.
Det är därför grabbarna på torget kallas för A-laget.........

Puss, hej...

Haha... jag är nog lite rolig i alla fall :-) Jag säger ju så till mina barn när vi ska lägga på efter att ha pratat, och ibland ploppar det bara ur munnen på mej oavsett vem det är. Nu var det ju bara en av mina arbetskollegor, och hon kan ju ta det, men det händer även om jag t.ex pratar med någon "obehörig".
Robban sitter inne på sitt rum och spelar Guitar Hero, vilket jag tycker är konstigt eftersom han faktiskt kan spela på en riktig gura :-)
Jag o Robson ska gå och hämta en bokhylla som jag har fått av en vän. jag har även fått en TV av henne eftersom den som är här swka hem till Daniel (kalla oss fam. Taikon...) Det blev ingen bokhylla idag, den visade sej vara för tung :-( TV:n däremot fick vi med oss... så nu väntar jag bara på att TVÅ PERSONER !!! ska hämta sina grejer här, så att vi kan möblera som vi vill ha det.
Jag har precis smaskat i mej FYRA(!) nybakade bullar. Jag gjorde på en liter mjölk, och fick ihop 88 st, så nu har jag bara 84 kvar.


Oj, nu måste jag alldeles srrax gå tillbaka med pirran. Herr P har lovat att han ska hjälpa mej med bokhyllan imorgon, så hoppas att han står för det oxå.

Domaren vid skilsmässorättegången:
- Rätten har beslutat tillerkänna er hustru 5000 kr i månatligt underhåll.
- Det var väldigt hyggligt. Då ska jag väl försöka bidra med en liten slant själv också!



Nya gardiner... igen :-)

Ny look i köket


Och ett sovrum


Jag har inte så mycket att förtälja just nu, så jag återkommer senare :-)

Haha... jag fick med mej Robban till IKEA :-)

Igår fick väl både jag o Robban ett ryck att åka till IKEA och shoppa "lite" :-)

Kvittot till vänster är mitt, och det till höger Robbans. Han tyckte att det var jättekul, och vi hade plockat så mycket i kundvagnen, att vi funderade på hur vi skulle ta oss hem... Vi ringde till Sandra, o kollade om han kunde köra oss hem, men han skulle jobba. Men han körde oss till stationen i Jakan iaf, så vi slapp åka buss med all denna packning. Robban vill dit snart igen, för det finns en del mer grejer som han vill ha :-)
Jag tillbringade lördagskvällen att sy klart gardiner till ett av sovrummen. Jag satte upp dom oxå, så nu kan det vara mörkerläggning på kvällarna.
Har inte tid mer nu, ska kolla tvättstugan.
Kram / Anette

KUNG DYLAN

Lite reklam

Jag har alltså jobbat idag, och jag passade på att ta lite bilder på några av de alster som vi har till försäljning.

Dessa armband har jag gjort :-)


Det här gjorde jag idag till Sofie


Vi har många glasfigurer


Mycket fint, eller hur?


Den här ängeln vill jag ha :-)


Två glasfat


Vackert i blått...


Flätad korg av cykelslang


Glasfat med ett tovat ägg. Ganska kul :-)


Sista arbetsdagen innan semester :-)

Jag vaknade väldigt tidigt. Kvart över sex tror jag. Jag lyssnar på en riktigt gammal goding på Spotify: Unchanged melodi med Righteous Brothers,mmm... tänker automatiskt på scenen ur Ghost med Patrick Swayse och Demi Moore.
"I need your love..." http://www.youtube.com/watch?v=ZoEwR9_Sy_M
Back to reality: Jag ska som sagt jobba idag på Fokus Design mellan 10-14. Jag kommer att arbeta med ett armband till Sofie, eftersom hennes har "gått sönder" igen. Jag tror att jag ska göra det i björntråd den här gången. Hon fick ett brett av mej, för dom smala som hon har fått har hon använt som hårtofsar :-(. Jag har mina misstankar att hon även använt det breda som sådan... (men jag har inte sagt det till henne...)
Igår pratade jag med broder Freddy. Alltid lika roligt när du ringer, Freddy!!! Inom kort ska han på konsert och titta på Elliot Murphy. Han har sett honom några gånger, och dom har även kontakt med varann, vilket jag tycker är kul. Ni som inte vet vem han är: kolla på den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=ahqpNRNVFms&feature=related

lliott Murphy is a talented songwriter, drawing worthy comparisons to Bob Dylan, and his songs of loss and survival are delivered with a haggard voice and punchy Rock & Folk arrangements. Elliott Murphy has released a dozen or so records that have made him a treasure in Paris, where he lives.




Dags att dricka upp mitt kaffe som jag gjorde för en timme sen. Och ett bloss förstås.
Puss & Kram osv...

--------------------------------------------
- Vad heter du lille vän?
- Tom.
- Är det efter pappa?
- Nej, efter hans plånbok.

Håhåjaja...

Det känns att det är slutet av veckan. Jag har alltså jobbat mellan 9-12. Jag sydde lite på en del gardiner, men hann inte klart. En av mina kollegor sågade till fyra ribbor till min resårmadrass (dom var typ 2mm för långa, men det får jag nog hjälp med att kapa). Jag lämnade cykeln, ribborna och gardintyger vid Hantverkshuset, eftersom jag skulle ta kvart över tolv-tåget till city, och vidare till Värtahamnen, där Sandra jobbar som servitris på en restaurang. Jag blev bjuden på en sen lunch. Stannade en stund, och levererade lite hyrespengar som hon har lagt ut. Tog tåget hemåt, men klev av i Barkarby, där Daniel (son 30år) hoppade på när jag gick av... Sofie mötte upp mej vid spärren. Vi köpte en glass och en dricka. Vidare hem till henne där vi pustade ut en stund. Sen bar det av till dagis där vi hämtade en leverans i form av Dylan. Han blev jätteglad när han såg mej (som alltid). Vi gick till stationen, där våra vägar skiljdes åt. Sofie & Dylan skulle till Södertälje (tror jag) och träffa Nathalie, och jag åkte vidare hemåt. Det kom en störtskur, och jag ångrade att jag inte hade lagt tygerna i en plastkasse :-( Men men... jag fick ju skylla mej själv. Jag la tygerna på pakethållaren, virade min jeansväska runt styret, och tog plankorna under en arm och cyklade hemåt.
Förresten: jag fick ett gulligt sms av Robban (son 20år) där han skrev att han hade köpt sockerkaksformar till mej :-)
Gulligt, va? Så nu har jag invigt den, och jag vet att han kommer att bli så glad, så glad när han kommer hem och får se det här:



Några bilder på dagens Dylan också:




Här hade han smitit in i mitt badrum, för han ville borsta tänderna :-)


Den här flodhästen har han fått av mej


En bild på en tränande Robert Lillebror :-)


En fin bild på Sofie & Dylan

t.g.i.f

Thank God it´s friday. På menyn idag står fläskytterfile´och Jensens favoritsås. Köp den på Ica Maxi. Ni kommer inte att ångra er. I promise :-)
Eget arbete idag på Hantverkshuset. Gardinsömnad (igen). Den här gången till Robban. Brunt/svart/orange/beige. Kommer att bli urläckra hoppas jag.
Min nya mobil o jag kommer bättre o bättre överens ju mer vi är tillsammans. Tids nog så kommer jag att begripa hur den funkar :-)
Dags att cykla till bensinmacken och köpa zig. Somnade ifrån igår...
See ya

RSS 2.0