Nalle Puh & hans vänner

Christopher tittar på Nalle Puh

Sandra har åkt till Petra & Antonio för att lämna ett gäng med nycklar som Sandra av misstag hade stoppat på sej under tiden som hon var där igår. Jaja... Klant är hennes förnamn... och Ars.. är hennes efternamn.
Sofie är ute på en krogronda med en kompis, så Dylan ska vara med mej o Sandra ikväll/inatt. Jag är så glad för Sofies skull att hon har vänner. Igår var hon med en annan tjej nästan hela dagen, och sen tog hon en promenad i sin ensamhet. Skönt för henne, faktiskt. Själv åkte jag hem till Petra igår efter att ha lämnat Ticke på dagis. Det var skönt att vara för sej själv med henne ett tag. Vi trivs ju jättebra ihop. Jag har ju inga andra vänner än mina barn.
 Amanda 15 år, mitt yngsta barn

PUCKO!!!

Haha... Christopher har ju varit här några dagar (med Sandra, förstås...) och han är ju i den åldern när han säger NEJ till så gott som allt, och JAG VILL INTE, men jag vill ju bara veta vad han VILL, inte vad han inte vill. Idag testade han mej med maten. Jag hade lagat jättegod lax, potatis, ärter och hollandaisesås ( låter ju nästan som Hallandsåsen ) Till en början åt han med god aptit (det var verkligen jättegott... kanske lite mycket ben), och han blev mätt innan hans portion var slut, så jag lät honom gå, för han ville titta på TV (DET vill han i alla fall). Ok... so far so good, så jag dukade av då och kastade hans mat. Han kom in i köket efter tio minuter och frågade efter sin mat, och han blev flyförbannad när jag sa att jag hade kastat den. Men Christopher lille: det är som så att dom stora och vuxna som bestämmer, så för att han ska lära sej, så kommer jag att fortsätta göra på RÄTT sätt, annars lär han sej aldrig. Det kommer ju att fastna nån gång, det vet ju jag av erfarenhet, och barn gör ju oftast inte som man säger, utan som man gör.
Nu ska jag spana in vad det är på televisionen...
Förresten... den som vill veta: just nu sitter jag och äter två varma mackor med kalkon och ost på. Till det ett glas O´boy. Mumma, verkligen


Pucko är minst lika gott som O´boy

SVININFLUENSAN HÄRJAR HEJ VILT!!!

Sandra o Christopher ska sova här ett tag, för hemma hos dom härjar svininfluensan. Dom bor ju tillsammans med en tjej o hennes son som är 2½ år, som Ticke. Och den killen har influensan, och han får inte vara i kontakt med andra än sin mamma o hennes kille... så därför ska dom vara här ett tag. Dom åkte iväg o vaccinerade sej idag, o det var tur att Ticke fick göra det trots att han ännu inte har fyllt tre, men han har ju astma, så han fick ta vaccinet då. Och nu är Sandra, Sofie o Dylan på akuten igen med Dylan... dom ska försöka få vaccin till honom oxå, eftersom han har varit i kontakt med folk som har influensan. och Dylan har ju faktiskt varit jättedålig, han är ju inte bra ännu. Han har så jäkla mycket slem i luftvägarna att det är riktigt ruggigt på nätterna. Och han har hostat så mycket att han nästan har tappat rösten. Inte alls bra, eftersom han bara har rösten att kommunicera med. Vi har kört med koksaltlösning, men det hjälper ju bara korta stunder.

Nu ska jag poppa popcorn o lägga mej bredvid Ticke i soffan o vänta tills Sandra, Sofie o lill-Dylan kommer hem.

Puss / AnAzon


Håhåjaja... det blåser i träden idag tralalala

Alltså... Jack-Dylan har varit dålig, och jag menar verkligen JÄTTEDÅLIG! Vi var på Astrid Lindgrens sjukhus med honom i förrgår kväll, för även jag började bli orolig över hans andning, och att han var så täppt i luftvägarna att jag började tro att han kanske hade fått RS-viruset, och det är ju inte att leka med när man är så liten. Steffi, mitt äldsta barnbarn hade det som nyfödd, och det var ruggigt kommer jag ihåg. Men... som ALLTID så blev vi hemskickade igen afeter att han ha fått inandats adrenalin, och nåt annat luftrörsvidgande. Han var lite bättre en kort stund efter att vi kommit hem, men igårkväll började helvetet igen. Han fick ligga i mitt rum i bilbarnstolen, på mitt bröst, i babysittern, i vagnen, och han o jag var vakna nästan hela jävla natten. Varför jag tog honom istället för Sofie, är för att Sofie blir lätt hysterisk när han inte får luft, så istället för att hon skulle komma in till mej 25 gånger på natten och vara orolig, så bestämde vi att jag skulle ta nattpasset, och hon dagspasset idag. Jag lämnade över vid åtta i morse, och har sovit ända till nyss. Dylan mår bättre nu, och hoppas att han inte blir sämre inatt igen . Varför i helvete blir man hemskickad med ett så litet barn, som behöver ny medicinering efter några timmars inhalation??? VAAA??? Det har iaf skickats iväg en remiss till en vårdcentral, så att det får görasen utredning på honom. Det finns ju astma i generna, men det här var mer än astma, det var så jävla mycket slem att det t.om kom ut i bajset som en missfärgad sörja... Nu till nåt helt annat: Vilket väder vi har idag , jag höll på att blåsa bort när jag skulle ut o röka. Sofie o jag började spela kort igår. Den som var bäst av fem omgångar skulle INTE behöva sopa ena delen av våran veranda. Vi hann inte spela klart, och hittills står det 4/4. Men det spelar ingen roll vem som förlorar, för allt skit har redan blåst bort. Stephanie ringde nyss... och hon vill att jag ska jkomma dit o äta tårta. Hon fyllde nämligen 14 år igår, och det är ju nåt för mej att fira oxå, eftersom jag blev mormor för första gången för fjorton år sen. Vi skulle ha åkt dit igår, men ingen mådde särskilt bra igår här... Bilder:

Stephanie utanför Järfälla Kyrka då Dylan skulle döpas.

 

Trött efter att ha fått så många namn

 

Nu ska jag duscha och åka till Enskede. Just det... jag glömde: Sofie askulle gå och möta sin kompis idag vid tåget, och efter att ha sagt hej då till mej, så låste hon ut mej på verandaqn. Jag fick springa ut (tack o lov så har vi tillgång till en utgång via verandan) och hann ifatt henne så att jag kunde komma in igen. SKITUNGE!!! Tur att jag inte hade nattlinnet på mej bara...


RSS 2.0