Till minne av Gecko

Daniel (son 30 år) ringde till mej igår och han ville att jag skulle kolla på Google om sjukdomar hos ödlor. Hans ljusa Geckoödla hade matvägrat i ett par dagar efter att ha lagt ägg. Hon var trött och hängig. Han ringde nu på morgonen, och berättade att hon helt enkelt är död... Hon efterlämnar två sörjande hanar. Begravningen sker i stillhet med bara dom näsmast sörjande. (hon ligger just nu i Daniels frys i väntan på själva akten). Daniel kommer att komponera en liten truddelutt vid namn "Why did you leave me".



Igår efter mitt arbete på Hantverkshuset så åkte jag till Ronald McDonalds Hus vid Huddinge Sjukhus och träffade min äldsta dotter Petra med familj. Dom är på årskontroll med Claudia 5 år http://skrutta.blogg.se/category/cystisk-fibros.html Jag tog lite bilder

Ett jättefint hus med fina rum.

Det finns tre lekstugor på tomten...

Claudia var som vanligt glad, och visade gärna vad hon kunde...

Petra & Antonio

Claudia ger sin sjuka bebis meduxin :-) Det ser ut som hon har brutit armen också. Den rosa bläckfisken fick hon som present av mej.

Hela familjen fick tofflor av mej :-)

Sandra (dotter) var också med och hade kul

På hemvägen ser Sandra en notis om skottlossning i Jakobsberg.

Det var en jättetrevlig dag. Vi blev bjudna på Tacos. Claudia var förstås på ett strålande humör, och kom som vanligt med roliga kommentarer om precis allt :-) "Det borde man få rabatt på..."
Jaja... hoppas att ni alla får en bra dag.

 


Tofflor, tofflor och mera tofflor

Virknålen har gått varm hos mej. Jag håller på att beta av tofflor som jag har fått på beställning. Jag tycker att det är kul att dom är uppskattade, så LITE duktig är jag nog ändå...


Den här väntar på sin maka. Den är till mitt barnbarn Claudia

Den här toffeln är till Claudias pappa (min svärson Antonio)


Min son Jonathans toffelpar

Det har varit en bra dag idag. Jag var en sväng till Focus Design, och vi ska försöka att marknadsföra oss lite mer. Jag ska börja jobba där varannan lördag. Då ska vi försöka locka kunder genom att kunderna får komma in och lära sej att göra ett enkelt armband till självkostnadspris. Det ska bli kul tycker jag.
Kvällen kommer att bli ensam tror jag. Robban (son) kommer kanske över en sväng. Det blir som en vanlig lördag för mej: Postkodmiljonären och Kvällen är din.
Hoppas på lite sol imorgon. Då bär det iväg med cykeln till Lillsjön och sola på bryggan.

Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.


Den bästa da´n hittills i vår

Idag har jag och mina arbetskamrater varit till Lillsjön. Det var en helt fantastisk dag, och jag har t.o.m PADDLAT KANOT!!! Bildbevis:


Vi grillade korv. Till det vitt bröd och potatissallad och läsk. Sen blev vi bjudna i kafeterian på kaffe o kaka (jag tog sex stycken...) Jag låg en stund på bryggan och solade, och dåsade in ett tag. jag säger bara WOW vilken härlig dag det har varit idag. Det känns som att livet är värt att leva. Alla irritiationsmoment rann av mej, och jag tänker låta alla problem helt enkelt bara vara. Jag tänker m.a.o låta människor vara som gör livet surt för mej...
Igår var jag till Sandra en sväng. Vi hade jättemysigt. Vi fikade och pratade en hel del.Tur att jag har sååå underbara barn som faktiskt bryr sej om mej. Alltså: jag finns för dom också så klart. I vått och torrt!!! Jag följde med henne till LIDL, och mitt ex kom dit och körde hem henne, och sen körde han även hem mej tillo Bro. Det var snällt av honom.
Lite bilder från idag (jag har med flit låtit bli att visa ansikten på mina vänner)


Vattenfall på väg upp mot toppen av Lillsjö-området



Häftig utsikt, va?



Dom här plockade jag :-)

Black & White



Jag låg ett tag och solade på bryggan. Jag doppade fötterna, och det var verkligen iskallt

Nu ska jag slappa ett tag framför TV:n.

Det finns tre slags lögner: lögner, förbannade lögner och statistik


BOB DYLAN 70 BAST!!! GRATTIS!!!

 

Favoritcitat:

En god människa kan göra något ont, en ond människa kan göra något gott... (Bob Dylan)




Tisdag morgon. Dagen: En snabb visit till Focus Design. Jag är där mellan tio och tolv. Det ska bli spännande att se om dom sålde nåt av mina armband som dom hade med sej i lördags. Förresten: när jag kom till Hantverkshuset igår så väntade ett pris där på mej. Jag hade fått pris för en av mina hattar. Kategorin bästa hatten nytt/gammalt. Jag ska se om jag hittar bilden på hatten...

Priset bestod av flytande tvål, en sparbössa (den har fått tre kronor redan), termometer, scrap-booking-mojänger (jättekul, jag har ju ett fint fotoalbum, så nu fattas bara bilderna). Roligt att den var uppskattad :-)

Jag inväntar en hörnsoffa som ska komma på förmiddagen. Hoppas att dom kommer före tio, annars kommer jag försent till Focus Design. Det är roligt att det finns personer som förbarmar sej över lilla mej i fattiga tider, eller hur? Jag har inte sett soffan än, men allt duger till mej. I värsta fall så får jag väl slänga på något på den. Hoppas bara att den inte är blå...
Gårdagens cykeltur på 1½mil gav lite mersmak, så jag ska nog cykla en bit idag igen, trots blåsten.
Ha en bra dag alla. Nu ska jag ta ett dopp i badkaret.

Inte färdig schal. Virkad i kärleksknutar


Melvins tröja är klar. Jag gjorde en tillhörande mössa av bara farten


En mormorsruta. Vet inte vad det ska bli...


Påbörjad toffel till Jonathan (min son 18 år)


Kungsängen fram o tbx

Jag har haft uppehåll ett par dagar härifrån. Jag har haft lite fullt upp, men roligt "fullt upp". Nåja... städningen var väl inte så där jätterolig, men nu efteråt så känns det ju skönt.
Robban, en av mina söner var här för några dagar sen, och han har tydligen problem med tvätten (dom bor tillsammans två ungkarlar, och tvättstugan "fungerar inte som den ska") Vi gjorde en deal: han kommer hit med sin tvätt en gång/veckan, och han köper ett månadskort till mej varje månad. TAGET!!! Så jag tvättade till honom och mej. Jag menar att jag skulle ändå till tvättstugan , och han hade två maskiner. Det tog inte längre tid för mej att fixa det. Tjänster och gentjänster heter det ju. Fast det är nog ganska vanligt att söner kommer hem till sin mamma med tvätt. Eller hur?
Det ska bli ordning på mej och min "ekonomi". Jag har lagt in massa räkningar i förväg på mitt Swedbank-konto, så jag kommer inte undan att betala dom :-) Känns skönt att göra sej oskyldig.
Jag har ägnat mej åt en massa virkning, som tydligen har blivit mitt senaste insnöingsprojekt. Jag virkar ju såna där Arigurumi som dom heter http://sv.wikipedia.org/wiki/Amigurumi. Det är faktiskt jättekul. Jag har virkat klart ett par tofflor till min älsta dotter Petra:
 

Påbörjat projekt: en schal



Här pussar Dylan grisen som han fick av mej :-)



Eftersom det är måndag idag, så var jag på Hantverkshuset. Just nu håller jag på att virka mormorsrutor där. Tror att det kommer att bli en söt liten sommarväska. En av mina kollegor kommer nog att köpa den när den är klar.
Jag skulle ha varit med på Hattparaden i lördags i Kungsängen, men jag mådde tjyvens... PÅ RIKTIGT!!! Jag kräktes och var soffliggandes hela dan. Jonathan (son, 18 år) var här i helgen, och han tyckte nog att jag var tråkig. Men han åkte till Gröna Lund på lördagen med sina två bröder, så det har nog inte gått någon nöd på honom.
Jag hade 100 kronor på mitt konto, och när jag skulle ta ut dom, så fanns det bara 500-sedlar. Jag behövde pengarna, så jag CYKLADE(!) till Kungsängen fram o tbx. Det är drygt 7 km dit. Hemvägen var jobbig, eftersom jag hade motvind hela vägen. Så idag har jag gjort ett ordentligt träningspass...
Bob Dylan fyllde 70 bast igår!!! Grattis, Guru


Favoritcitat:

En god människa kan göra något ont, en ond människa kan göra något gott... (Bob Dylan)


Dagens virkning

Orkar inte skriva idag. Här är i alla fall dagens virkning.


Igår gjorde jag den här:

 


Octopus

Ibland känner jag mej som en bläckfisk, så jag virkade en bläckfisk Den är inte riktigt klar än, den ska få ögon också.


Jag tror att mitt barnbarn Claudia ska få den när den är klar.

Min mamma ringde imorse. Hon har varit i Spanien. Hon och hennes man har lägenhet i Alicante. Dom åkte hem därifrån i fredags (den 13:e... det skulle inte jag våga)

Jag har inte mycket att berätta nu. Jag skriver senare efter att jag har varit på Hantverkshuset PUNKT.

Uppe med tuppen

Godermorgon mitt herrskap. Fast antagligen så är det bara damskap som läser min blogg (kanske ett o annat jäkelskap också). Idag var jag uppe med tuppen. Ordagrant, eftersom min alarmsignal består av en galande tupp. Omöjligt att missa den. Jag har nämligen tvättid mellan 07.00-11.00, så två maskiner med tvätt ligger just nu och tumlar runt i tvättstugan. Skönt att få det gjort då.
Igår var jag på Focus Design på förmiddagen, och jag visade en av tjejerna där hur man gör ett av mina favoritarmband. Hon satt som klistrad vid sitt arbete när jag gick. Så hon ska köpa in lite material på fredag på Panduro (godisbutik mao... för mej i alla fall)
Efter att ha varit hemma en stund och ätit en lätt lunch bestående av nudlar ifrån Tokyo och lite köttbullar, så åkte jag iväg en sväng till Riddarparken i Jakobsberg. Där var Sandra och Christopher. Han satt i lektåget, och jag gick fram och hälsade på det lille gossebarnet. - Åh, suckade han... det där är min mormor, hon heter Anette sa han till en nyfunnen kompis :-) Alltså: jag måste berätta att Christopher har varit den mest snålaste unge i hela världen att ge ut kramar, pussar och han har definitivt inte velat hålla nån annan än Sandra i handen. Men nu har han fattat det där med att vara en av världens goaste unge, och jag fick mitt livs första puss av honom i förrgår, och igår höll han mej i handen när vi skulle gå hem till honom o Sandra. OCH: Han vägrade släppa när jag ville lufta handen eftersom det blev lite svettigt efter ett tag :-) Väl hemma hos dom så lärde jag en liten tjej vid namn Amanda att göra avslut på makrameármband. (Dennis´lillasyster som är tio år... och Dennis är Sandras kille) Efter att ha smällt i oss ett par korvar med bröd så for jag iväg till Barkarby i ett litet litet ärende. M.a.o till Sofie. Både hon och hennes kille var sängliggandes efter att ha blivit magsjuka efter att ha ätit dålig kycklingkorv. Så jag stannade bara på ett bloss och tog nästa tåg tbx. Puh... jobbigt att skriva så mycket på så kort tid :-) Punkt.
Nytt stycke:
Nu ska jag ner till tvätteriet en sväng.

Hare


Ha ha ha ha ha... det vet duva???

Sandra ringde just, och hon har ju problem med en duva (!) som vill bygga bo på hennes balkong i Jakan :-) Hon är verkligen livrädd för den flygande råttan, så hon ville prata med mej under tiden som hon var ute och tog ett bloss (precis som om jag kan rädda henne från attacker via mobilen...)

Det var en duva som ville säga hej på morgonkvisten, det vet duva?


Jag är ödlevakt

I mitt badrum har jag tre ödlor. Dom var Sofies förut, nu är dom Daniels (jag visste att S skulle tröttna på dom ganska fort, så det blev ett litet tyst "vad var det jag sa" från mej). Jag tycker om att vädra mycket, och jag vill inte utsätta dom stackars ödlorna för drag. Jag tror att dom heter Gecko-ödlor eller nåt sånt. Daniel kommer hit och hämtar dom imorgon.
Jag har jobbat på Focus Design idag en sväng, och jag gjorde ett armband under tiden. Vi satte ett pris på 60 kr. Imorgon ska jag dit i ett par timmar igen, och då ska jag lära en av tjejerna där ett armband. Kul!
Oj oj oj... jag har hunnit mycket idag, upptäcker jag nu: imorse kom Sandra hit. Vi fikade och diskuterade lite ekonomi, men jag tror att vi kom fram till nåt(?). Vi diskuterade en stund, så jag kom fem minuter för sent till FD. När jag väl kommer fram dit, så upptäcker jag att jag har mina fula blå badtofflor på mej, så Sandra fick komma över med mina sandaler :-) Efter FD så cyklade jag hem och värmde på lite spaghetti & köttfärssås. Efter det så följde jag med Sandra till dagis för att hämta Christopher. Dom skulle till Jakan, till Riddarparken, och jag skulle vidare till Barkarby till Sofie. På perrongen i Barkarby sitter Daniel och väntar på tåget till Bro. Vi morsade på varann en snabbis... När jag väl kommer hem vid halv sju så sitter Daniel här och plinkar lite gitarr. Trevligt :-) Han hade levererat ödlorna hit. Han hade dessutom gjort två loggor till mej som jag kanske kan ha användning av. En är i Graffiti (synd att man inte ser vad det står bara... men det ska alltså stå AnAzon). Här är dom förresten:


Så har han gjort en beställning på en Filt i lappteknik, men den ska antingen vara stickad eller virkad, och det ska vara bokstäver i en del rutor. Han har ritat upp den. Tro mej: den kommer att bli helball. MEN: jag ska beta av en massa först, som jag måste få avslutat, för det är verkligen ett långtidsprojekt. Spännande!!!

Gott folk: Nu ska jag sova.

”Jag kräver inte att världen ska anpassa sig efter mig, jag kräver inte att världen ska acceptera mig. Jag kräver bara att den ska låta mig vara den jag är.”


Igår sa min kropp ifrån

Jag hade 1001 projekt på schemat igår, men det blev inte så mycket gjort. Kl elva hade jag tvättid, och jag tvättade iaf fyra maskiner, men jag hade mycket mer att tvätta. Jag låg som ett mähä i soffan och kollade på TV, och somnade titt som tätt. Jag hade en sprängande huvudvärk, och tog Pamol, men det hjälpte inte alls. Nu slog det mej att jag inte drack en endaste kopp kaffe, men det kan inte vara så simpelt att det var därför... Jag fick ingenting gjort i övrigt. Jag som hade tänkt städa :-( Så jag tänkte igår: jaha, är det en sån här dag, då ska jag väl göra ingenting då. Och så blev det, fast det är ytterst, ytterst ovanligt ska ni veta. Idag känns det bättre och jag sitter med min första kopp (läs hink) kaffe. Det är Hantverkshuset idag, Sandra kommer hit en sväng, och tack gode gud att man inte behöver städa innan hon kommer :-)
 


CoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCool

Ha en bra sommardag alla


Påbörjade projekt

Jag sitter fortfarande i nattsärken och verkar inte komma nånstans alls. Men ok: jag har virkat en toffel, dvs en maka till en annan toffel :-)
Sommaren är här igen, och det gör mej sååå lycklig. Alla dispyter har jag lagt åt sidan, mao: jag går vidare. Livet är för dyrbart att slösas bort, eller hur?
Jag har just sett att jag har massor av projekt på gång. Jag måste beta av dom, så att jag kan börja på nåt nytt. Smyckestillverkningen har jag lagt år sidan för länge nu, men det har haft sina orsaker...
Här är en del projekt som jag håller på med:

Det här ska bli en tröja till en väns son


Antagligen så kommer det här att bli en babyfilt



Ett spacat överkast till Christopher (barnbarn)


Projekt "Neverending Story"

 


Jag har blivit galen i virkning

Som sagt: jag har börjat frossa i virkmönster på nätet. Igårkväll (läs natt) virkade jag en liten "fjäril" eller vad man nu kan kalla det. Så här blev den.



Lite söt, va?

Jag har en ny toffel oxå. Den andra kommer jag att göra ikväll. Jag ska ge bort dom till en vän :-)



Jag ska börja skriva kategorier till mina inlägg. T.ex sömnad, virkning, stickning, smycken... Då blir det lätt att hitta när jag ska leta efter specifika mojänger som jag har gjort :-)

Igår skrev jag ett väldigt ilsket inlägg här. Jag har raderat det, eftersom jag inte vill använda den här bloggen till att skriva en massa trams i. Det finns det gott om ändå. Eller hur?

Noppensinopp... nu ska jag sätta mej framför TV:n o kolla Postkodmiljonären.



NUUU har jag bestämt mej

Igår var mitt mobila bredband kaputt. Jag har tillfälligt Comviq surf, och det funkade inte igårkväll. Jag ringde Comviq, och: "Våra tekniker jobbar på det". Jaja... dom har nog jobbat hela natten, för nu funkar det. Det är bara en tidsfråga (timmar...) tills mitt vanliga Bredband går igång (Bredbandsbolaget). Ni som läst dom senaste dagarna har nog märkt att jag har varit lite lätt irriterad på Bredbandsbolaget.
En god vän ringde till mej igår, och jag blev jätteglad.

Nu har jag gjort ytterligare en toffel :-) Antagligen är den här till Sofie. Jag gör dom på fri hand, men jag börjar få kläm på hur man gör...
Dagen idag ser ut så här: Jag ska till Vårdcentralen och ta ett blodprov, inget allvarligt. Sen vidare till Hantverkshuset några timmar. Imorgon är det fredag, och då har jag eget arbete där. Jag har en del projekt på gång där, och det finns TRE (!) overlockmaskiner, och jag bara älskar dom... Det är bara att tuta och köra. Bl.a så håller jag ju på att sy ett överkast till Christopher, och det blir fina sömmar med overlock. Det som fattas är tyg till baksidan. Det kommer att bli så himla fint.
Igår var jag hos en skuldrådgivare i Kungsängen, och det vgar väldigt givande. Antagligen kommer jag inte att få skuldsanering. Som han räknade så har jag faktiskt eget utrymme att kunna betala av mina skulder på fem år. Bara att tuta och köra då.

Hare / Anette


Vi tar strax emot ert samtal...

Jag sitter i telefonkö, vilket inte är det roligaste som finns.Det håller ni nog med om... Jag lånar en telefon på Hantverkshuset, och det finns även tillgång till en urkass dator här, som jag skriver på just nu. Jag har ringt en jädrans massa samtal som har varit nödvändiga (ni vet väl historien om att hemtelefonen inte funkar). Så... nu har jag ringt klart. Skönt! Så nu kan jag lägga sådana samtal bakom mej :-)
Dax att gå in till min arbetsplats.
Ha det bäst

Det här är nog den vidrigast bild jag någonsin har sett (utöver krig)


JÄVLA TV!!!

Alltså: det är nåt knas här på Bredbandsbolaget. Internet, TV:n och hemtelefonen funkar inte, och jag blir gaaalen!!! Jag fixade med sladdarna till modemet nyss, och helt plötsligt haden jag alla kanaler igen, men efter typ en halvtimme så slocknade skiten, och det kom fram en ruta där det står: Välkommer (?) och sen ska man logga in med användarnamn och pinkod. V-A-R-F-Ö-R ??? Likaså internet: det står klart och tydligt att internet är på, men likförbannat funkar det inte. Tur att jag har kvar lite på mitt mobila Comviq-surf. Jaja... kanske om jag lugnar ner mej lite, så kanske det sätter igång igen??? Vad tror ni??? Nåt jävla fel är det i alla fall!!!
Nu är jag lite lugnare (inte). Jag har varit på Hantverkshuset idag och sytt två grytlappar till förklädet som jag sydde i fredags. Jag sydde ju en rasta-keps tidigare, och vi ska vara med på Hattparaden i Kungsängen i slutet av månaden, så jag har gjort lite svarta flätor i ull som jag ska sätta fast på den. Dessutom så ska vi från HVH gå upp på scenen med våra kreationer på huvudet. Vet inte om jag törs :-(
Hej hopp, nu funkar helt plötsligt internet, MEN FORTFARANDE INTE TV:n...



Ett ängelhalsband



Det är rosa tider nu



Armband



Jag tycker om att göra smycken i hematit


Nya kreationer

dom till Robban (min son). Jag erbjöd mej att ta bort blomman, men det tyckte inte han att det behövdes. Gulligt, va? Dom bakre blev helt lagom till mina minifötter.
Nu är det äntligen dokumenterad vår. HÄRLIGT!!! Den här dagen har jag hunnit lite av varje. Jag har t.ex tonat håret en nyans ljusare, varit till WILLYS och handlat lite, vässat alla mina köksknivar :-), sökt Daniel utan resultat, eftersom han har min dammsugare, cyklat en sväng, stött på en vän som nyss har gjort en stor operation. Hon såg jättefräsch ut. Och så har jag rivit upp en tröja som jag hade stickat till Emilys son Melvin. Den blev i fel storlek :-(, så nu har jag gjort en bit på bakstycket. Den är nog klar till nästa helg. Kanske att vi kan ses då, Emily?
Lite nya kreationer:

Ett mobilfodral som jag har gjort till en...vän :-)




Min shoppingbag



Dom främsta tofflorna virkade jag till mej, men dom var för stooora, så jag gav dom till Robban (min son). Jag erbjöd mej att ta bort blomman, men det tyckte inte han att det behövdes. Gulligt, va? Dom bakre blev helt lagom till mina minifötter.

Jag fick inte in fler bilder. Jag får be någon snäll person att hjälpa mej att ta bort en massa skit från den här apparaten, eftersom jag inte kan själv.





RSS 2.0