Mera chokladbollar...

hahaha... jag skulle ju ta med chokladbollarna som var kvar efter att Robban ÄTIT UPP NÄSTAN ALLA!!! Så glömmer jag dom :-( Så jag fick helt enkelt gå och köpa nya, men dom var ju inte lika goda såklart. När Robban fick höra att jag hade glömt dom hemma, så var han snabb: "Då kan jag ta några till, va???" Självklart tog han alla, men det är han värd :-)
Det var kul att vara barnvakt till Ticke. Han är riktigt rolig, den grabben (en hemlis har vi bara... att vi åt i vardagsrummet, men det skulle vi inte berätta för mamma Sandra, men jag tror att hon har överseende med det)
Sandra hade varken potatis, ris eller pasta hemma, o jag orkade inte gå till affären, så jag kokade matvete. Jag undrade förstås hur Ticke skulle reagera på det. Jag låtsades som ingenting, och han åt utan att protestera. Det är ju ingen barnmat direkt. Antagligen så var det chokladbollarna som frestade, men jag sa inget om att han MÅSTE äta upp maten först.
Så här ser han ut i nya tröjan:
Jag måste bara lägga in två bilder på mina äldsta barnbarn Stephanie 16 år, och Claudia 6 år
Det här är Claudias egen ponny
James Dean

Chokladbollar

hahaha... jag hade gjort 23 chokladbollar igår som jag skulle ta med mej till Christopher ikväll. Jag ska vara barnvakt några timmar. Jag provsmakade alltså EN!!! När jag öppnade kylen imorse så var det bara... SEX STYCKEN KVAR!!! Hoppas att Robban har ont i magen idag. Självklart ska han få göra nya :-)


Man ser lite spår efter kokos vid sidan av själva bollarna :-)

Jag o Robban ska städa lite under dagen. Mitt X har lyst med sin frånvaro, han skulle tömma sitt gamla rum under helgen, men helgen är ju inte slut än... jag mötte honom igår i Jakan, när jag hade varit i simhallen. Han kom från ett håll, och jag från ett annat, o jag sa till honom - Jag visste att våra vägar skulle mötas en dag:-)
Anledningen till att han inte varit här beror på att den han ska flytta in sina saker till inte har varit tillgänglig. Vi får helt enkelt ställa hans saker åt sidan så länge.
Jag har spelat lite Diamond Dash på Facebook, och jag kommer inte längre än vad jag redan har legat på i några dagar. Jag ligger iaf fyra.
Dax att göra lite nytta. Jag ska börja med disken. Inte så mycket idag. sen ska jag plantera ett par växter som har slagit rot.



Jag höll på att glömma: Min mamma & hennes Sture har varit gifta i 20 år idag. GRATTIS!!! Det firar dom med en liten semester i Turkiet. Dom ska ta ett dopp nu i poolen som har 30,5 grader.


Tyvärr så hittade jag ingen bild på dom tillsammans



Vaknade i morse, och fann mej själv DÖD!!!

Jaha... lördag idag, o jag skulle iväg o träna, men så sov jag för länge igen :-(
jag hoppas verkligen att mitt ex kommer idag o tar sina resterande saker, så att vi blir av med dom en gång för alla.
Robban har tagit sitt dagliga bad, o ska iväg en sväng. han har älskat att bada sen han var nästan nyfödd.
Igår pratade jag med min käre bror för första gången på flera månader (han har inte haft mitt nummer...), o det var riktigt, riktigt ... längesen :-)
dagen idag: tvättvikning, matlagning: det blir fisk idag. Stekt rödspätta, potatis, hemmagjord remouladsås o en sallad till. Om mitt ex kommer så får han en bit mat oxå, såklart ;-)
Just nu så sprudlar jag av energi, så jag ska ta och vika den där tvätten, så att det blir gjort innan energin sprudral ut ur kroppen.
Ha de / Anette


Tofflor o tändarfodral

Nu har jag gjort klart Sandras tändarfodral och två par tofflor till en väns barn.





... och så har jag naturligtvis ätit idag oxå :-)
Det blev kyckling, ris, tzatziki o en god sallad.



Egentligen skulle jag träffa Birgitta idag igen, men jag somnade om, o sen var så så förbenat trött, så jag orkade ingenting alls. Inte ens iväg o träna med Sandra. man har såna dagar ibland (fast jag får ju skylla mej själv som är uppe halva nätterna)
Robban o jag har slängt massa sopor i soprummet, så nu har vi ÄNNU mer utrymme att röra oss på. Och mitt X ska hämta sina resterande prylar här så det blir tomt o fint i hans gamla rum. Så får vi se vem som ska ha det rummet. mej spelar ingen roll faktiskt.
Jag ska dra iväg till Willys en sväng nu.
Ha de / Anette

- Jag har hört att du ska gifta dig med din förra frus syster.
- Det stämmer. Det skulle nämligen bli alldeles för jobbigt att tämja en ny svärmor.






PANDURO

Tidig morgon. Jag gick upp klockan sju redan.: för jag ska duscha, fixa håret (jag tonade det igår), hänga tvätt, dra iväg till Birgitta... vi ska iväg till Panduro en sväng (Stinsen, Häggvik), så ska jag vara hemma på eftermiddan, för UpplandsBro-Hus kommer hit i ett ärende. Dom var här igår oxå, o kollade en del saker som är trasigt. Så nu är det under "behandling". Skönt!!!
Inatt har det varit en nattgäst här, han gick upp klockan sju oxå, o skulle iväg till jobbet.
Robban sover, o ska få fortsätta att göra det. Jag skriver en lapp till honom vart jag är.
Det blev ju ingen träning igår, och inte idag heller, men jag funderar på att dra till simhallen o simma ett par meter.
Jag har ju gått ner rätt mycket i vikt. Jag var tvungen att köpa ett par nya jeans, för allt hängde slappt på mej. Jag provade stl 36, o det var för stooort!!! Så nu har jag storlek 34 :-) Men jag är ju ganska kort också: jag är ju bara 1.52, så det är nog lagom för mej.
Nopp... dags att sätta fart.
hare / Anette

Några timmar senare:
Som sagt: jag har varit till Panduro med Gittan. Hon handlade för över 400 spänn, själv stannade min nota på under 80:- Ovanligt för att vara jag.
Dagens rätt blev idag ärtsoppa & pannkisar. det var ett tag sen jag åt. Robban fick göra pannkakssmeten under uppsikt av mej. Det var jag som fick steka dock...
Robban var gullig och rullade ett gäng cigg till mej, närmare bestämt 26 st tror jag. Min cigarrettnota är bara på ca åtta kr/pkt sen jag införskaffade tobakskvarnen. Jag röker mellan 10-15 cig om dan. Så det blir lite skillnad i pris mot att köpa ett pkt cig varannan dag för 45:- (fast det är ju bättre att inte röka alls förstås)
Jag slocknade en stund på soffan, o Sandra skulle ringa o väcka mej, men jag vaknade av mej själv fyra minuter innan hon ringde...
Ja... ni skulle ha varit med när vi åkte till Panduro. Birgitta kör lugnt o fint, men "kartläsaren" var inte så närvarande, eftersom hon tyckte att det var mer intressant att sitta med näsan i mobilen, så vi körde bara frel två gånger:-) Kartläsaren var Birgittas ena dotter. Hon hade två döttrar o ett barnbarn med i bilen förutom mej. Vi avslutade inköpsresan med varsin mjukglass. Mmm...
Nu ska jag sätta mej framför TV:n ett tag.
Fridens liljor everyhopa / Anette

Vansinne är att göra samma saker om och om igen och förvänta sig olika resultat

Citat av Albert Einstein.


Robbans gesällprov

Idag har Robban lagat till en fiskgratäng, nästan på egen hand. den blev god. han själv tyckte att det var för mycket lime i. det tyckte inte jag. Men: man är ju alltiod självkritisk.
jag har haft besök av mitt ex. Vi har pratat lite, o skrattat lite. han skulle iväg o treeena (träna boxning)
Egentligen så skulle jag oxå iväg o träna, men Sandra fick förhinder.
Igår fick jag ett ryck o gjorde ren spisen. Så nu vågar jag knappt använda den. det var en hantverkare här idag, o jag fick en x-tra ugnsplåt av honom. När han öppnade ugnen så sa han att han ALDRIG har sett en så ren spis hemma hos någon. Kul :-)
Istället för att träna idag, så ska jag göra klart Sandras tändarfodral. Hon vill ju ha en svart(!) döskalle istället för vit. Så hon kommer att vara ensam om en sådan. dessutom så finns ingen annan som har ett pärltändarfodral med en döskalle på. Hittills så är jag ensam om den designen. Så här ser min ut:


Och så här ser Robbans fiskgratäng ut:



The woman in black

Idag ska jag på "bio". Jag ska se "Harry Potter" i hans senaste film. Den ska vara jääävligt bra.
Igår var det måndag, o jag tränade igen: cyklade en mil som vanligt o tränade lite annat. Det är så skönt... efteråt.
Jag har sovit länge idag, eftersom jag anser att jag kan vara "ledig". Ingen träning idag, alltså. Det enda jag ska göra är att handla hem lite käk. Jooo... jag ska göra ren ugnen oxå. Den ser inte så aptitlig ut.
Robban har precis åkt iväg till jobbet, så det är lugnt o skönt just nu (men jag trivs med Robban, vi har inga onödiga dispyter eller annat skit för oss).
Noppensinopp... tills vi hörs igen: Ha de / Anette

Allt du behöver är kärlek. Kärlek är allt du behöver.
John Lennon


Trevlig helg!

Det har varit en bra helg. I fredags var jag hos min kompis Birgitta. Jag hjälpte henne att avsluta ett armband som hon haft liggande några månader. Arbetsnamnet på det är "Gesällprovet". Det blev riktigt fint. Synd bara att hennes pärlor var ojämna i storleken.
På fredag kväll så fick Robban besök av en kompis. Vi bjöd på räk/ostmackor.
Lördag: ganska slapp dag. jag satt i morgonrock hur länge som helst innan jag fick tummen ur... ja, ni vet varifrån, va?
Men jag lyckades få till en god laxrätt i alla fall, o Robban smaskade i sej o njöt.
Söndag: jag o Sandra tränade. Jag cyklade elva kilometer o gjorde en massa andra rörelser. Sandra fick ont i rumpan, o cyklade bara några km :-)
Hon följde med hem, o stannade till sent på kvällen. Hon o Robban gjorde musik. Dom fick till en rätt bra text.
Som vanligt var det jag som stod för matlagningen som bestod av gryta av fläskkött o tillbehör (i denna bild så består tillbehören av Sandra som absolut ville vara med på bild) Efterrätt eftersom det var söndag: chokladpudding o vispgrädde.
Och nu är det måndag, o som vanligt så har jag en del att göra idag. berättar senare.
Ha de bäst / Anette
Jooo... jag har ju stickat klart Christophers tröja. Den blev så här fin:

Tillit

Stämmer bra, va?
Fr.o.m imorgon så ska jag börja rulla egna cig. Redan från scratch, alltså. Så jag ska köpa ett startpaket med kvarn, råtobak, essens mm... Det kommer att bli billigt: runt 8:-/ pkt. Det ska bli intressant att fixa sina egna cig.
Dagen idag: Ja, det blir träning igen. Jag har ingen träningsverk sen igår. Jag känner mej spänstig o pigg. Lite sol på det, så kommer jag att vara TippTopp... :-)
Robban o jag har ätit Korv Stroganoff o ris idag. Lagom gott :-(
Jag pratade med mamma imorse. Hon ska komma o hälsa på nästa vecka nån dag. Kul. Hon o hennes man Sture ska åka till Turkiet någon gång nästa vecka. Dom firar 20 år som gifta. Jag får hitta på en liten present till dom...
Till hösten ska jag åka iväg en vecka, tänkte jag. kanske Turkiet. Verkar fint där.
Nopp... jag har en del ärenden att uträtta.
Ha det bäst / Anette

Alla barnen simmade i poolen
utom Lotten
hon låg på botten

Operation träning


Idag har jag varit o tränat. Jag har bl.a cyklat en mil på träningscykel. Svetten porlade från pannan, men jag gav mej inte. Hoppas att jag slipper träningsverk. Jag måste säga att jag tycker själv att det var duktigt gjort.
Jag har städat o röjt i lägenheten.Snart har jag städat ut Pertti, som har bott här före mej. han flyttar bara ett par hus härifrån.
Freddy: Lyssna på det här:
http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M&feature=results_main&playnext=1&list=PLAB3F8CDB12E629F6

Dom är fantastiska, faktiskt.

Noppensinopp... nu ska jag logga ut, Robban kom hem nu. Han säljer fisk som bara f-n. Så vi äter fisk väldigt ofta här. Idag åt vi marulk. det var första gången vi åt det. Det är en jäkligt ful fisk, faktiskt, men f-n så god. Bild:


Baconinlindad marulk, räkröra, potatis o broccoli

Så här ser själva firren ut:

 


Döskalleörhängen

Dom här blev klara igår. Det var tålamodsprövande, men kul


Varför är vintern kvar?

Nu har det varit kallt i flera dagar, o jag längtar som f-n efter massa sol...
Pratade en sväng med Robban, han har varit långledig eftersom det har varit påsk. Han får ju provotion, så han kommer inte att få så bra lön, när den väl kommer. Mamma Anette hjälper honom nog, som den goda och hjälpsamma mamma jag är :-) Han längtar efter mej säger han. han är så go, den ungen. Det finns ingen som är artigare än vad han är i den åldern. Lite slapp emellanåt har han varit, men han är en god människa. Det uppskattas av dom flesta.
Jag har gjort ett par jättefina döskalleörhängen. Väldigt pillrigt, men det var värt besväret.
Igår mådde jag pest. Jag hade magknip, var illamående o hade ingen lust till nånting alls. Dessutom sov jag flera timmar på dan. Jag lyckades ändå somna i lagom tid på natten. Idag mår jag en aning bättre, men inte tillräckligt bra...
Freddy: det skulle vara kul om du hörde av dej snart igen. Du brukade ju ringa nästan varje helg. Jag har ju bara kontantkort, så det blir väldigt dyrt för mej. Du har väl nåt abbonemang som inte kostar en förmögenhet??? jag vill ju gärna komma o hälsa på snart. Åka lite dressin mm... (och inte att förglömma: diskutera lite Bobby... du vet vem)
Jag har inget att berätta som är av större vikt, som jag vill berätta om.
Nu ska jag laga lite käk. jag har ingen större matlust, men jag måste få i mej nåt i alla fulla fall.
Ha de / Anette

En cowboy och hans häst satt och spelade kort. Plötsligt började hästen äta på korten. Cowboyen frågade:
"Varför äter du på korten?"
"Det är ju klöver", sa hästen.

Turkoser och Tigeröga

Jahaja, då är det bara en dag kvar efter den här av påsken. Jag brukar normalt inte fira Påsk. fast nästa vecka kommer ju att bli lite kortare med tanke på att det är helgdag imorgon (alltså för dom som jobbar...)
Det kommer att bli en slapp dag idag. jag har en del armbandsprocekt på gång. En del bra, en del mindre bra. Slänger in lite bilder under dagen.
Läste min dotter Sandras blogg. Jag satt och log när jag läste... hon har ett fantastiskt sätt att skriva på, och hon borde verkligen bli författare. Jag väntar med spänning på hennes första bok :-) (när kommer den, Sandra?)
Vaknade strax före kl åtta. Gick ut o tog ett bloss, blev glad att solen sken på mej. Slängde på TV-apparaten, o fastnade som vanligt på TV 4 Fakta: "Rika, Kända och Mäktiga. Jag tittar på det nästan varje morgon.
En del rykande färska armband har jag igen
Här är dom... en del är dyrare, beroende på arbetstid / pärlkostnad :-)














Halssmycken till salu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och slutligen en bild på mitt Påskpyssel :-)

 

 

 

 

 

 

 

 



Mycket blått just nu

Lägger in en bild på ännu eyy armband. Det är mycket blått o turkos just nu, eftersom jag har ett överflöd av just dom färgerna (kanske beror på att jag inte är speciellt förtjust i blått...?)
Jag ska äta en liten frukost efter att jag har gymat lite. Måste ju sträcka ut kroppen lite. Ha de så länge. Återkommer under dagen.
Puss I Påsk!

 


Dubbelt armband 80:-



Jag har lite nya pärlarmband. Det här är nytt. Jag säljer ju som alla mina läsare vet. Just nu håller jag på att tillverka två breda, rosa armband. Det är en beställning som en man har gjort tilol sina två döttrar. Jag har gjort ett av dom nu på morgonen (dom tar 40 minuter att göra/st) Dom som är hälften så breda tar runt en kvart att tillverka. jag har dessutom börjat sticka på en barntröja. Den kommer nog att bli fin. Jag kanske ger den till ett av mina barnbarn. Jag får se...
Snö o kallt. Inte min melodi direkt. Dessutom Långfredag. Det känns dystert i atmosfären idag :-(
Jag har fått en ny granne: en kille som kommer från Karlstad. Han verkar trevlig, o vi pratar lite med varann om ditten o datten. Mest datten :-)
Idag ska jag steka panerad torskfile´. Har inte bestämt vad det blir till. Antagligen nån kall sås med majonnäs som grund. och små jävla ärter såklart.

Jahaja... nu ska jag panera den där firren.
Ha de / Anette


Så här såg min tallrik ut idag


Ludd i maskineriet

Hahaha... jag pratade med en bekant, och vi duskuterade olika sorters toalettpapper av någon anledning. Lambis papper är för luddigt, tyckte hon. - Det blir ju luddigt i maskineriet :-)
Lite nya armband har jag tillverkat sen igår:







... och en toffel



Det var allt för nu.
Ha det / Anette

Nu är det nära...

Nu är det exakt två veckor kvar tills jag flyttar. Det ska bli så sklönt med lite extra space :-)
Dagen idag har sett ut så här: vaknade rätt tidigt av ett sms från min son Jonathan. Kunde inte somna om, så jag gick upp, fixade frulle: filmjölk, knäckemacka med ost o kaffe såklart (och en cigg)
Efter att ha kollat på mina obligatoriska program på TV 4 Fakta mellan åtta o tio, så kom då mitt städryck. Jag dammsög hela lägenheten, torkade golv, dammade o rengjorde duschen grundligt. Sen var det ju nästan dax för lunch när jag var klar. Det blev Korv Stroganoff, ris o en sallad. Riktigt gott.
Jag har chattat lite med Jonathan på Facebook, och så har jag naturligtvis spelat Diamond Dash. Svårt att sluta när jag väl börjar, men kul är det...

DAGENS RÄTT




EN VÄLKLÄDD JONATHAN :-)

Jag har fått en o annan fråga om jag säljer mina smycken. Visst gör jag det :-)
Här är några exempel. Det är bara att ta kontakt med mej genom att skriva en kommentar, så fixar vi det...







R.I.P Yngve



Jonathan 19 år



Det har varit en ovanligt tyst helg. Jag har mest ägnat mej åt armbandstillverkning. Dessutom var jag till butiken idag o möblerade lite bland mina smycken :-)
Jag har motionerat en hel del, och vågen pekar lydigt neråt. Jag skulle gärna vilja ut o cykla också, men det har ju snöat titt som tätt, o det har varit kallt.
Jag har haft en del kontakt med Jonathan (son 19 år). Han ska inom kort komma hem till mej över en helg. Vi ska umgås, gå på bio, äta ute, kolla på lite av varje inom musiken (gitarrsträngar, synth, musikprogram mm...) han är också duktig på att komponera ihop låtar. Jag är stolt
Daniel (son 31 år) har också hört av sej. Jag träffade ju honom som hastigast i torsdags. Vi skulle fixa leg till honom, men vi ska ta det den här torsdagen istället (han hade dessutom inga pengar)
Mamma ringde för ett par timmar sen. Hon o Sture (hennes man) var ju på begravning i Örebro. Så nu har dom tagit farväl av Yngve Granath. R.I.P
Det har inte hänt något som är värt att skriva om. Jag kan ju skriva vad jag har ätit idag: Pannbiff m lök, potatis, kantarellsås, lingon o en fräsch grönsallad. Mycket gott!!!

Ha de / Anette                                  


RSS 2.0