Nu kära vänner är jag hemma igen.

Jag har kommit hem från Motala. Det var en upplevelse att få vara där med fam Randolfi. Lite bilder:




Claudia 5 år



Fam Randolfis hus



Petra



Claudia och hennes mops Escobar



Inca, the Rottweiler



Petra med sin häst Calvalos
                 och
Claudia med sin ponny James Dean



James Dean och Calvalos



Jag och en Ardenner, som jag red på :-)
Hon heter Tolly

När jag kom hem till Bro igen möttes jag av den här synen:

När jag kom hem till Bro igen möttes jag av den här synen



Jag sydde kläder till Claudias bebis; byxor, tröja, mössa och halsduk.

Om ni undrar varför jag inte har någon bild på Stephanie, så beror det på att hon vägrade vara med på bild :-(


Motala

Nu är jag alltså på plats i Motala. Idag har vi varit till stallet och jag har FAKTISKT ridit. Bildbevis:


Nu ska vi äta

MOTALA... here I come

Idag ska jag ut och åka tåg. Jag ska som sagt till Motala. Lååångt ut i urskogen. Jag ska åka till Petra med familj. Jag har ju aldrig varit där, så det ska bli spännande. Dom har ett par hästar, och jag ska i alla fall sitta på en av dom, så kanske jag börjar ta ridlektioner sen :-) Återkommer på måndag med MASSOR av bilder, både på hästar, hundar och barnbarn.
Ha det bäst så länge och kram på er.




Petra med sina tre hundar



Petra och Antonio



Jag och Petra



Stephanie



Stephanie



Claudia


Jonathan 18 år idag!


Idag blev han alltså myndig, lillskiten. Han kom hit med Sofie och sin pappa. Jag bjöd på födelsedagsmiddag bestående av:

Nötstek, potatisgratäng, svampsås, gele´och grönsallad.


Så här såg jag & Jonte ut tillsammans :-)


Efter maten måste man sätta sej vid datorn förstås.

Sen vaknade jag...

HOWDY!
Igårkväll lånade min son Daniel mitt bankomatkort, för hans har gått sönder, så han förde alltså över pengar till mitt konto för att få ut sin lön igår. Så tänkte vi: hur ska vi göra då, för jag behöver mitt kort själv idag. Så vi kom på den geniala ide´n att han skulle gå förbi här på morronen innan jobbet(han bor typ fem min. härifrån) och kasta in kortet i brevlådan och nyckeln som han fick låna, för annars skulle han inte komma in i porten. När jag "vaknade" imorse så skulle jag på toan, ochj såg att nyckeln låg nedanför brevlådan, men kortet låg på byrån, så jag undrade: hur i h-e har kortet hamnat där, eftersom han har kastat in nyckeln i brevlådan... sen vaknade jag.
Sydde gardiner till köket igårkväll. Jag måste köpa mer tyg, för det ska vara en kappa oxå.

Hantverkshuset idag mellan kl 9-12. Sen ska jag hem till Daniel (son 29 år) en sväng. Jag har lovat att hjälpa honom med lite "hushållsnära tjänster", dvs städa. Hans lillebror Jonathan kommer hem till honomo ikväll. Jonathan fyller 18 år idag, och dom ska ha lite fest ikväll. Som vanligt är jag inte med på såna tillställningar av religiösa skäl... skojar såklart. Jag tycker att dom kan få ha kul utan en övervakande mamma.
Imorgon ska jag åka till Motala. Jag ska hälsa på familjen Randolfi, dvs min dotter Petra med familj. Jag har aldrig varit hos dom sen dom flyttade till Motala, så det ska bli jättespännande. Vi har inte setts på några månader. Självklart kommer bilder efter helgen.
Daniel ringde nyss, och han tycker att vi ska äta här ikväll innan "tillställningen" hemma hos honom, så jag har tagit fram en stek från frysen :-) Få se vad det blir till... kanske potatisgratäng?
Kram på er alla / Anette


Jag är trött!!!

Hej hopp! Idag har jag fått hit mina tillhörigheter sen jag bodde tillsammans med C. Så exakt hela da´n har gått åt till att plocka, rensa, lägga in snyggt i garderober, linneskåp mm... och dessutom ska man ju kasta typ 8 kartonger blandat med tidningspapper och kläder som inte används längre.
Jag var ju som sagt hemma hos mamma över helgen, i Åkers Styckebruk. Hon och hennes man har det jättemysigt där. Mamma o jag handarbetade mycket av tiden.m Vi stickade och virkade mössor bl.a. God mat blev det också: På fredagen var vi i Sthlm på syrrans restaurang och åt skomakarlåda (eftersom jag håller diet sen 4 veckor tbx, så åt jag inte potatismoset). På lördagen åt vi en Biff Stroganoff. Jättegott. Jag vägde mej på mammas våg, och jag har gått ner en hel del. Vågen stannade på 56,6 kg. Så jag har nog typ 6,6 kg kvar att gå ner. Sen ska jag ALDRIG mer äta godis (om jag inte blir bjuden, förstås...)
Robert har återigen börjat på ett nytt jobb. Nu säljer han fisk igen. Han åker runt och säljer, och idag hade han sålt fisk för över 6,400:- Mycket bra jobbat Robban, men glöm inte att jag ska ha pengar av dej snart, för det börjar sina i min kassa.
Sandra har varit här idag (för det mesta är hon hos D och sover över där,m och Robban sover mest borta, så jag är nästan alltid ensam hemma :-( Men det är ju klart: jag trivs med det, men ibland känns det lite långsamt. Jag får skaffa mej en karl... Som en av mina vänner säger: Jag har behov!!!
Nu ska jag ta mitt nattbloss, och sen sova.
Gott Natt kära läsare.

- Som du ser har jag lagt mig till med skägg. Tycker du det klär mig?
- Ja, absolut, för nu ser man ju mindre av ditt ansikte...



Mina tre yngsta barnbarn
Claudia, Dylan & Christopher


Sandra 23 år (mamma till Christopher)
Sofie 20 år (mamma till Dylan)



Tre glada syskon
Sandra, Sofie och Robert



Mamma och mormor Anette


Bitter... vem... jag???

Haha... Jag och Robban pratade om hur han kommer att bli med tiden, efter att ha pendlat några år till jobbet:
Dagens datum: Så j-a trött på folk som lägger kassar på sätet.
Om ett år: Sitter och löser Sudoku och Dagens korsord i Metro, och tar f-n inte bort sin kasse från sätet för att nån annan ska sitta...
Fem år: Börjar skicka in insändare till Metro om precis ALLT (ungdomar som pratar i mobil, förseningar i trafiken, hundar som bajsar på trottoaren, folk som röker på perrongen... men bara när han själv inte har cigarretter... för det är två dar kvar till lön, "dom där ungdomarna" som har fötterna på sätet osv, osv, osv...
Så här såg min frulle ut i morse:


Före...

Och efter.

Och... sist men inte minst: när det är dags att diska, så blir det alltid JAG som blir kvar till uppgiften av olika märkliga anledningar. Men jag tycker faktiskt att det är rogivande att stå och lyssna till porlet av den rinnande kranen (?)... Den här högen fixade jag igår kväll...


Dom fula plastbyttorna använder Robban till matlådor (själv tycker jag inte om plast...)

And finally, friends... it´s time to take a bath.

Dagens visdomsord:

3 liter mjölk, Vetemjöl, Margarin, Ägg (ursäkta... det var min inköpslista.)


Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i ett provrör. Men de flesta är gjorda med vanliga rör.




Host host

Nu är jag trött på att vara sjuk. Jag hostar, och det kommer inte upp nånting alls...
Daniel har varit här, för han har lånat ut sin studio till Robban o nån kompis till honom. Dom håller på att spela in, och då kommer Daniel hit. Trevligt! Vi har kollat på några avsnitt av en DVD-serie som han har köpt. Handlar bl.a om det ultimata porträttet av vår planet. Han har en hel serie på 5 CD:n. Jätteintressant. Vi ska fortsätta imorgon.
Snart kommer Robban hem.
Imorgon ska jag ta mej till min förra lägenhet och plocka ihop det jag har kvar där: ett skrivbord, arbetsstol, MIN SYMASKIN 8som behöver in på service) och massor med kläder. En del husgeråd oxå för den delen.
Dagens citat:


Det är inte för att saker är svåra som vi inte vågar - det är för att vi inte vågar som de är svåra.


SCHMACK!

 Jahaja... min dag idag: Om en liten stund ska jag åka in till den kungliga hufvudstaden. Sofie & Dylan hoppar på i Barkarby, och vi ska åka till Valhallavägen och uträtta ett litet ärende. Sedemara åker vi hem till den lilla, lilla familjen bestående av... just det: Sofie & Dylan. Jag ska få ärva en säng av henne, och skjutsen kommer sen och hjälper mej att frakta den vidare till Bro ( ni vet världens ände... ).
Så ska Sandra och jag hjälpas åt med en lätt(?) liten ommöblering. Jag ska flytta in i ett EGET rum .
Jag har vatt ledig från Hantverkshuset några dagar, och imorron är det dax igen att gå dit. Jag ska då sy gardiner till Sofie, och till mej. Jag var ju som sagt på Ohlssons Tyger i söndags och köpte skitbilligt tyg.

Noppensinopp. Nu är det dax att fixa sej iordning för tågresan.

SCHMACK!!!

Puss


RSS 2.0