En heldag inne i city

Idag tog jag tåget in mot city klockan 10.45, träffade min mamma, syrran (Elinor) och hennes son Michelle. Vi började med en matbit inne på Jensen Beufhouse på Vasagatan. Det här åt jag:

Efter maten och ett bloss så gick vi runt och kollade efter en mobil till mej. Vi var på Teknikmagasinet, Telia-butiken, On-Off och slutligen på El-Giganten, där jag bestämde mej för en sån här apparat:

Jag hoppas att jag kommer att kunna lära mej den. Jag är liksom lite dum i huvet när det handlar om tekniska saker såsom mobiler o datorer...

Efter mobilinköpet så tog vi en fika på ett fik. Vi satt ute, eftersom jag o Elinor röker. Jag tog en kaffe Latte och en mäktig chokladbakelse med minimashmallows på. Gott var det :-)

Efter att ha pustat ut en stund så begick sej sällskapet till Kapp-Ahl, där mamma köpte ett par klädesplagg till sej (hon ville absolut till Kapp-Ahl eftersom han hade kuponger med 20% rabatt på Rea-priset. Men: Det hon till sist köpte där efter att ha tittat och provat, var det ingen Rea på. Ganska kul, tyckte jag... Till mej köpte hon en liten gullig handväska och till Elinor en kjol (det var iaf Rea på våra saker)

Jag fick ett telefonsamtal från Fokus Design. Jag trodde att jag skulle ha lediga lördagar fram till början av augusti, men det har blivit en liten miss där, dock inte av mej :-) Jag ska jobba den här lördagen som kommer, SEN har jag semester i fyra veckor

Well well... nu ska jag lägga mej och vila nån timme innan jag börjar tänka på matlagning. Jag ska göra något med laxfile´ Så ALLA som vill mej något... Snälla: Ring efter kl 19 är ni snälla (skojar bara förstås, eftersom jag vet att sms:en kommer att strömma in när jag har lagt huvudet på kudden :-)

 

 

 



Massa tyg :-)

Alltså: jag har inte haft så mycket tillgång till denna maskin på sistone. Min son Jonathan (18år) är här just nu, och han sitter en del här.
Jag har fyllt år, och fick bl.a presentkort på IKEA. Me like very very much. Och det bästa är ju förstås att dom har REA just nu. Jag var där igår och köpte T-Y-G-E-R!!! (förstås) Så att nu ska jag sy gardiner igen. Robban ska få nya i sitt rum, lite mer "killiga". Bild kommer sen. Vi ska till IKEA inom kort och inhandla en hel del till hans rum, så att han känner att det är just hans rum. Hela lägenheten kommer faktiskt att få en Makeover. Ska bli jättekul med det projektet. Passar bra också, eftersom jag kommer att ha semester i 4 härliga veckor fr.om nästa vecka :-) Hoppas förstås på sol, och det är naturligtvis prio ett. Ska till mamma en sväng också, hon bor ju i Åkers Styckebruk numera. Skulle vara kul att komma en sväng till Årjäng också, men Freddy (bror) åker till Spanien (en svensk sommar...?) och blir där några veckor. Kanske att jag åker till Motala en sväng också???
Jag har precis sett bästa bilden på min äldsta dotter Petra och hennes polle Calvalos:

Det har inte hänt så mycket på kreations-fronten

Midsommarafton idag, och min dotter Sofie ringde och önskade typ "Grattis på midsommarafton". Jag är ev. bortbjuden ikväll. Roligt... jag som ALDRIG blir bortbjuden till någon. Kul kul och kul :-) Själv har jag bjudit hem några vänner på söndag på smörgåstårta (jag fyller liksom år...)
Robban har precis lovat bort dom få räkor som finns här hemma till någon, så jag får väl köpa i affären då...
Det har inte hänt så mycket på kreations-fronten, jag har mest pysslat här i lägenheten. Dessutom så har jag lånat ut min kamera till Sofie. Den ska jag ta tbx ikväll.
Det var den lilla uppdateringen för idag. Det kanske finns något att skriva om imorgon.
Hare Krishna
Anette


Seg deg

Jo då... jag och minja kollegor var på studiebesök på ett annat arbetskollektiv igår. Jag fick lite inspiration faktiskt på en del kreationer bl.a Efter besöket där, bar det vidare till Läckergomen för en bit mat. Dom är ju som sagt kända för sin Schnitzel, så jag tog Schweizerschnitzel (säg det fort fem gånger om ni kan...) Det kanske var lite överreklamerat, för den smakade precis som om jag hade gjort den (eller så är jag väldigt bra på att tillaga just Scweizerschn........)
Jag fick skjuts av en kollega, och glömde min mobil i hennes bil (rimmar). Vi träffas idag, så jag kommer att få tillbaka den då.
Sparar detta som utkast, och fortsätter efter mitt arbetspass som bara är mellan 10-12 :-)
Alltså: Som många vet, så har jag haft problem med Bredbandsbolaget. Under en period så har jag ju bara kunnat se svart-vitt, och  INGEN har kunnat förstå varför, tills Sandra kom på den geniala ide´n att ändra på scart-kontakten i boxern. Det finns alltså två uttag. Och då undrar jag: Vem i H-E har varit så (o)smart att ha ändrat på sladden? VAAA??? Inte jag i alla fall. Nåja, nu är i alla fall problemet löst för denna gång. Så nu har jag inga problem, så jag måste sätta mej och klura ut nåt annat att reta upp mej på.
Jag fyller snart år, och det är lite halv-jämnt. Jag har bjuudit in lite folk på smörgåstårta, och hoppas att alla respekterar att det är totalt alkoholfritt. Det ska dessutom vara barn med, så det blir ingenj fest i den bemärkelsen, jag tänker bjussa på smörgåstårta och Pommac :-)


Jag ska göra något annat till dom som inte äter fisk/skaldjur.


Shine Silently

Jag lyssnar just nu på en underbar låt med en kille som heter Nils Lofgren. Den har några år på nacken, men för mej funkar den ännu :-) http://www.youtube.com/watch?v=sIAOFjt6xeE&feature=related Nils Lofgren är ju med i Bruce Springsteens E-street Band. Saxofonisten dog ju tragiskt i lördags :-(

 AFTONBLADET IGÅR:

"En omätbar förlust" .

Bruce Springsteen hyllade i natt sin mångårige vän Clarence Clemons.

Saxofonisten har följt honom på turnéer över hela världen.

– Han levde ett underbart liv. Han bar på en kärlek till människor som fick dem att älska honom.

Kort efter att nyheten om Clemons bortgång spreds, när det var kväll på USA:s östkust, strömmade hyllningarna in på nätets twitterflöden.

Och Bruce Springsteen själv sörjde sin vapendragare som han började kalla The Big Man 1971, när de träffades första gången.

– Han älskade saxofonen, älskade våra fans och gav allt han hade varje gång han gick upp på scen. Vi är hedrade och tacksamma över att ha fått känna honom och för att vi fick stå vid hans sida i nära 40 år.

Men medlemskapet i Springsteens E Street Band blev mer än en professionell relation två musiker emellan.

– Han var min stora vän, min kompanjon och med Clarence vid min sida, kunde mitt band och jag berätta en historia som gick långt djupare än de som fanns i vår musik. Hans liv, minnet av honom och hans kärlek kommer att leva vidare den berättelsen och i vårt band.


Jag har haft turen att få se denne fantastiske saxofonist tillsammans med Springsteen & Lofgren på Stadion för några år sedan / Anette (och jag vet att min bror är lika ledsen som jag är...)

Nu till något helt annat: Jag har jobbat idag mellan 9-16. Jag har sytt en kudde på beställning. Den var inte lätt att sy, eftersom det var typ fyra olika material i den. Det ena tyget drog åt ett håll, och vice versa. Inte alls kul. Jag har gjort två sådana nu i olika färger, och hoppas att jag slipper göra fler sådana. Jag har ju som sagt TVÅ (!) arbetsplatser numera. Imorgon ska vi från det ena stället (eller var det det andra...?) bli bjudna på restaurang. Kul att vi kan göra något annat än bara arbete också. Hoppas att vi ska till ett ställe i Solna som heter Läckergomen. Deras schnitzel är väldigt berömd, och tydligen väldigt god. Skulle vara kul att pröva den.
Tack för idag. Glöm inte: I´ll be watching you :-)


En städerska jobbade tidiga mornar på vårdcentralen. Varje morgon var diskmaskinen full av disk, men ingen hade startat den.
Hon blev arg och skrev en lapp som hon satte upp:
SÄTT PÅ MEJ NÄR JAG ÄR FULL!/STÄDERSKAN


Gårdagens middag= Ugnsstekt Röding



Söndag idag. Uppe med tuppen. Slötittar lite på Nyhetsmorgon på TV4. Dagens agenda: Putsa det sista fönstret, så har jag gått igenom alla fönster inför den långa sköna sommaren :-) Eftersom Robert bor här med mej nu, så behöver vi göra en liten omorganisation vad gäller plats, eftersom jag har spridit ut mej i dom garderober och utrymmen som finns här. Det kommer att bli bra i slutändan.
Dylan Jr var ju här igår, och han är ju så tokrolig som man bara kan vara när man är just Dylan. Ex: Igår när han vaknade så hade han något tungt i blöjan, och vi gick in i badrummet för att duscha bort det där tunga. Då såg han på tvättställningen att det hänger två T-shirts på tork och utbrister: - Kolla mojmoj... De e mammas... O de e DYYYLANS. Han blev jätteglad att just deras T-shirts hängde där :-) Haha... jag läste på Facebook att han hade suckat, och Sofie hade frågat vad han hade suckat åt. - Åt mojmoj, sa han och suckade igen.
Oj oj oj... jag har matlagningsproblem, alltså inte att tillaga, utan jag har tappat min inspiration. Vet inte vad jag ska laga idag. Kommer antagligen sluta med nåt enkelt, typ frysta köttbullar & makaroner o brun sås. Japp... det spikar jag.
Jag tycker inte om att planera för nästa dag, men nu kommer jag att göra det i alla fall, eftersom jag kommer att bli lite stadd i kassan imorron, och det har jag som vanligt längtat till (som ALLA månader runt den 19:e)
Noppensinopp... här blir som vanligt inga barn gjorda. Dags att resa på arselet och göra något radikalt, typ tvätta mej och klä på mej.
Klockan blev väldigt mycket innan jag väl kom in i badet. Närmare bestämt vid halv sex. Jag hade en del att fixa med. Bl.a kom Sofie hit och hämtade ett lass med tvätt som jag har hjälpt henne med. Efter att hon åkt så skred jag till verket och tvättade hennes v-rumsmatta. Den lade jag på golvet i badrummet, och hällde hinkvis med vatten blandat med tvättmedel. Jag skrubbade, skrubbade o skrubbade, så nu är den ren o fin. Anledningen till att jag har hjälpt Sofie med detta beror på att hela hennes hem håller på att fixas till, och hennes tvättstuga är inte OK. Det finns bara en maskin, och en snabbtvätt på den tar ca 1½ tim. I min tvättstuga finns två maskiner, som vardera tar 37 min för en normaltvätt. Så nu är alla hennes o Dylans kläder rena.
Jag får inte komma hem till henne förrän hela lägenheten är omgjord. Det tar några veckor till. Det ska bli spännande :-)
Jag har prexis skickat ett mail till käre broder Freddy. Han kommer att baxna när han ser vad jag har som önskelista (hemligt...) Men men... han får skylla sej själv, eftersom det var han som kom med förslaget :-)
Nu är klockan 21.35, och jag har inte tid att sitta här längre.
Goder natt mina damer och herrar.
Höres imorgon


Let it be

Freddy: Lyssna på det här, och du kommer att bli hänförd http://www.youtube.com/watch?v=j3nkjxXTsJk. Detta får du inte bara missa. Ring mej sen när du har lyssnat klart. Lyssna gärna på hans andra låtar också.

Jag är förresten barnvakt till Dylan Jr. Han är nysnaggad i en mohikanfrisyr. Så här ser han ut just nu:

Och igår hämtade jag Christopher på dagis, och han somnade i soffan och ville inte alls bli väckt och fotad. Först såg han ut så här:

... och sen så här:

Han ser aningen trött ut, lillgubben

Robert (son 22) ser så här glad ut när han ska ut en kväll. Han ska till syrran Sofie (20) och sen till hans förra lägenhetsvärd o lämna tillbaka nycklar.

En kul historia kanske?

Så här kan man tolka texterna på flaskorna*L*
Ibland när jag duschar tvättar jag kroppen med hårschampo. Idag läste jag på flaskan " För extra volym och fyllnad"...... Shit - inte konstigt att man går upp i vikt!!!Från och med nu blir det till att duscha i diskmedel. På den flaskan står det : "Tar bort även det svåraste fettet"


Friday on my mind

Jahaja, jahaja...
Nu funkar nätet igen, men jag vet aldrig hur länge. Bredbandsbolaget håller på att jäklas lite, men det är bara kul... inte :-(
Och TV:kanalerna har kommit igång igen, men nu är det SVART-VITT!!! Jag blir gaaalen.
Jobbat idag. Lagade lite grejer till en av mina ohängda döttrar vid namn Sofie (20 år) och gjorde nästan klart ett par gardiner till mitt rum. Klara imorgon tror jag. Men jag har ingen gardinstång, så det blir till att köpa på måndag när jag blir lite stadd i kassan.
Jag har precis sett den finaste bilden på mina två äldsta barnbarn. Jag måste bara få dela med mej.

Allvarligt talat !! Om promenader är så himla sunda som alla påstår, så skulle ju brevbäraren praktiskt taget vara odödlig. Valen simmar hela dagarna och äter bara fisk, och den är tjock som fan! Kaninen springer och hoppar hela dagarna, men lever max 5 år. Sköldpaddan springer inte, hoppar inte, kommer alltid sist, rör sig nästan inte och lever i 150 år, så för faan...... Slappna av


Nu har jag sörjt klart...

Det var nästan en vecka sen jag skrev här. Har inte haft tillgång till nätet. Men åter: I´m back on stage again :-)
Geckoödlan har jag sörjt klart. Nu sörjer jag istället en bålgeting. Den kom in i mitt vardagsrum den 31:a maj. Och jag Googlade på bålgeting. det stod en massa intressant där. Bl.a att det bara är drottningen som övervintrar, och att den kommer fram i maj. Så det här var alltså själva drottningen som kom till mej på en snabbvisit. Den var verkligen JÄTTESTOOOR och lät som en hel helikopter. Det tog ett tag innan den lät sej smällas ihjäl av en tidning (Metro...)
Före:

Och efter...

Ganska söt som död också, va???

Sov i frid


RSS 2.0