Åtgärder!!!

I ett ärende som inte verkar lösa sej så smidigt som det borde, så får jag väl ta till YTTERLIGARE åtgärder tills allt löser sej på bästa sätt för alla parter!!!
Dagen idag ser ut enligt följande: Jag ska till Bro och träffa min läkare, jag behöver recept på medikament. Jag trodde att han bara kunde skicka receptet elektroniskt, men icke sa Nicke-Picke , det var så länge sen som han träffade mej. Jag har en bit att åka, men det är OK. Jag ska ändå träffa Daniel (son 31 år). den här gången är det hans tur att fixa leg. Och då är det jag som får följa honom till Sollentuna för fotografering, och legitimera honom.
Jag skrev kontrakt igår på lägenheten, och jag flyttar alltså in den 16:e april. Det kommer att bli så bra, så bra...
Det känns en aning kallare i luften idag, och det kommer nog att snöa i helgen, men vi är ju inte inne i april ännu, så det är ju inte onaturligt på nåt sätt.
Ha en fortsatt bra dag alla som läser min blogg (även du som läser den för att du är så nyfiken...)

Lite nytt och lite mindre nytt

Tisdag redan, och allt blir bara bättre för varje dag. Det närmar sej min flytt. Det ska bli skönt :-)
Jag har inte gjort så mycket idag: varit och handlat lite mat, ätit (naturligtvis ) sytt två kuddfodral av stuvbitar.
Visst känns det skönt när man känner att allt bara helt plötsligt "ramlar på plats"? Det går inte att beskriva hur jag känner just nu. Allt känns bara så... perfekt


Tre olika tofflor



Cigarrettväska (igen)



Den här gjorde jag för x antal år sen, men det är först nu som den har kommit upp på väggen

Som vanligt: Ha de / Anette

Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka

Så har vi ställt om klockan, så det är bara att ställa om sej själv också. Men det handlar ju bara om en ynka timme. Dagarna blir ju längre i alla fall.
Träffade Robban en snabbis i lördags, och han fick ta lite kläder till Dylan som han har haft som x-trakläder hos mej. Han skulle ju till Barkarby... jag hade med ett par nya tofflor till honom och så fick han en fleecejacka av mej, den var ju ändå för stor för mej. Det har varit en lugn o fin helg. Jag har börjat gymma lite, och fortsätter att gå ner i vikt. Jag äter bara sund mat numera, och jag känner mej i topptrim. Redo för allt som kommer att hända inom kort... jag ska ju bl.a flytta in i en 3:a i Bro. Det kommer att hända mycket framöver, så det gäller att ha laddade batterier. Det är inte bara glädje, det är en del jobbiga saker också som jag har att ta itu med... men som sagt: det är skönt att få ha lättat sitt hjärta till dom som står mej nära. Jag tackar er av hela mitt hjärta för allt stöd, alla råd, och att jag faktiskt kom så långt att jag tog tag i saken. Väldigt skönt. TACK!!!
Jahaja... vad har jag gjort på hantverksfronten då? Jo: lite tofflor. Jag har mest njutit av solen. Jag har t.om varit ute och cyklat.
Dags att lägga huvet på kudden framför TV:n
Gonatt alla / Anette

Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka.

Den perfekta dagen

Till skillnad från i tisdags så klaffade det mesta idag. Jag mötte el Roberto (Robban) på tåget, vi åkte till Sollentuna för att fixa leg till honom. Vi gick först till bankomaten, sen till polisen (vi var där typ tio i tre o dom stänger kl tre på fredagar, så vi hade tur...) Robban har varit arbetslös under en längre period, o helt plötsligt, bara så där... så får han tbx sitt gamla jobb. Han börjar redan på måndag. Han arbetar som försäljare, och han var en duktig sådan, så det gick nog inte så bra för dom när han slutade. Kul, va? Så åkte Robban vidare, och jag till mitt lilla krypin. Det blev fredagsmys by my own, och "The Voice". Jag blev glad att Ulf vann. Han är SKITBRA !!! Alltså: jag proppade i mej en massa godis dessutom o det var inte så bra :-( men eftersom jag har tillgång till både löpband och motionscykel, så ska jag "göra rätt för mej" om en halvtimme, och försöka trolla bort godiset från igår.
Jag somnade sent. Kollade på TV4 Fakta om kvinnor bakom galler, som började efter midnatt. Jag älskar den kanalen. Varje morgon (utom idag) kl fem i åtta så kollar jag på " Crime: Rika, kända och mäktiga". Handlar om folk som gör vad som helst för pengar. Dessutom mord. Tänk att folk kan gå över lik för att få tillgång till pengar. Helt otroligt!!!
Jahaja... vad händer idag då? Vet inte ännu. Butiken kommer att vara öppen idag, och jag hoppas på försäljning av några av mina smycken :-)

Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på
(Karin Boye)



Ingen ide´att ringa...

Eftersom jag vet vem du är som ringer till mej på Hemligt nummer, så tänker jag inte svara, eftersom du är så feg att du inte vågar visa ditt eget nummer. Mycket, mycket omoget, eller hur...? Men ring på du... jag tänker ändå inte svara :-)
Idag såg jag tussilago för första gången i år. Jag blev jätteglad i kroppen, och varm. Dessutom är det vår på riktigt nu, och jag ska bara njuta.
Jag har en del ärenden idag att uträtta, och räknar med att komma hem sent på eftermiddagen. Så blir det då fredags-mys till "The Voice".
Passa på att njuta av våren, folks


Så klockrent



Människor säger att du inte vet vad du har förrän det är borta. Sanningen är att du visste vad du hade, du bara trodde aldrig du skulle förlora det...



Cigarrettväska



Den här virkade jag häromkvällen. Ganska söt, tycker jag själv :-)



En bild på min nya Dramaten



... och en fin bild på mor & son (Sandra & Christopher)


Måndag-Onsdag

Måndagen var en helt kanon dag. ALLT klaffade: jag hade massor av ärenden i Sthlm att uträtta, och dom blev snabbt avklarade, många på ett o samma ställe... Efter mina "uppdrag" så åkte jag till Gärdet, till Gårdingers Restaurang (ja, ägaren är släkt med Pontus Gårdinger... dom är kusiner) där min dotter Sandra arbetar som servitris. Till min stora överraskning så kommer ett barn springandes mot mej och utropar: MORMOR!!! Det var Christopher, mitt barnbarn. Vad glad jag blev :-) Jag satte mej bredvid honom och han visade mej sina spel. Jag blev bjuden på lunch: bakad potatis o skagenröra. Jättegott. Sen var det stängningsdags (det är en lunchrestaurang) och medan Sandra torkade bord osv, så gick jag o Christopher till ICA och handlade. Jag passade på att handla oxå, eftersom jag hade köpt en ny Dramaten :-) Vi hade sällskap på pendeln till Jakobsberg, där Sandra bor, och jag åkte vidare till mitt. En bra dag.

- KOLLA MORMOR...


SANDRA RÄKNAR HUR MÅNGA MATGÄSTER HON HADE SERVERAT: 282 ST! DET VAR REKORD FÖR RESTAURANGEN :-)

CHRISTOPHER HJÄLPER TILL ATT TORKA BORDEN :-)
________________

Tisdagen var mycket värre. Jag och min son Robban skulle träffas, för jag skulle hjälpa honom att fixa leg. Vi bestämde ett tåg som vi skulle ta. OKEY, sa jag... jag tar tåget som går tjugo i ett. - Missa inte det, Robban... jag sitter längst fram, sa jag.
Hahaha... Robban ringde till mej avtalad tid från tåget o frågade var jag satt. - Vaddå???sa jag - Ja, jag är på tåget. - Shit, sa jag. Skrev jag tjugo i ett? Jag menade tjugo i två. FÖRLÅT, Robban :-(
Jaha... så var det med det då. Han blev lite sur, vi bestämde då att han skulle hoppa av tåget, och åka mot mej, vilket han gjorde. Fast han skulle inte hinna ända fram till min station, så han skulle hoppa av i Kungsängen och vänta där. Vilket han gjorde... Jag var iaf ute i god tid till tåget. Lite väl gott om tid tyckte jag att jag hade :-) Helt plötsligt så känner jag att det är dags att gå till damrummet, vilket jag gjorde. Efter damrumsbesöket så går jag så snällt och sakteliga till spärren, och ser hur tåget avgår.  SHIT!!! skrek jag faktiskt ut. Nästa tåg skulle gå om en halvtimme. Bara att ringa till Robban igen. Den här gången blev han riktigt sur. Så han åkte till min station, och vi träffades. Han hade hunnit lugna ner sej, och vi skrattade åt eländet. Jahaja... så går då vår resa till Sollentuna, mot banken. STÄNGT eftersom klockan var över tre. Jahaja... vad gör vi nu då? - Vi åker till Hamngatan i Sthlm, för där har dom öppet till åtta på vardagar, sa jag. Vi åkte till Hamngatan, och nu har dom alltså ändrat öppettider till kassaservice till tre. Alltså: Vi kunde inte fixa leg, för vi hade inga pengar. Bara att åka hem igen då. Vi hade sällskap på pendeln, och han hoppade av i Barkarby, och jag åkte vidare till mitt. På tåget sa vi "Vi hade i alla fall tur med vädret". Vi hade trevligt ändå, för vi träffades i alla fall. Vi ska träffas på fredag igen, för att fixa leg :-)


ROBBAN

Idag fyller Christopher 5 år, och Daniel (min son) fyller 31 år. GRATTIS TILL ER BÅDA: Jag älskar er :-)

_______________


Nu är det onsdag, och jag blev glad när jag tittade ut. Det blir en fin dag idag. Jag ska äta lunch nu, vet inte vad jag ska göra... kanske en omelett? Ja, det får det bli.
Ha det så länge.
Kram / Anette

"TOFFLAN"

Puh... vilket jobb det faktiskt var att prismärka alla mina alster. Så gott som hela da´n igår, men nu är sakerna på plats i butiken. Det blev riktigt, riktigt bra. Jag ska ta bilder imorgon, så lägger jag upp dom här. När jag hade räknat ihop allt o katalogiserat allt, så blev slutsumman 9.650:- Inte dåligt. När jag hade packat ner allt på morgonen, så såg det så lite ut. Jag hade ju som sagt hur många tofflor som helst (runt 50 par...) och jag ställde en stor korg med tofflorna precis vid ingången. Och det roliga i det hela är att butiken just heter... TOFFLAN. Kul, va?
Pratade nyss med mamma. Jag kommer inte att gå på begravningen, för han stod mej inte så nära som hans sambo gör. Jag ska istället vara med på blommor, ev tillsammans med mina två syskon. Det blir nog bra. Men jag bad mamma att hon ska hälsa till mannen från mej när hon tar farväl vid kistan, för jag är övertygad om att han är med :-)
Nu ska jag sy grytlappar o kuddfodral av lite stuvbitar som jag har.
P.S Jag har fått lägenhet, en 3:a...

En färsk bild på Christopher (mitt barnbarn)



... och hans mamma Sandra


Sorg och glädje... samma dag

I morse ringde jag min dotter Sandra, som meddelade att farbror Yngve är död. Han var sambo med mammas bästa väninna sen tonåren. Tråkigt.
Efter det så kom ett glädjebesked som fick mitt modershjärta att bara blöööda. Jag blev så lättad, så lycklig, så glad, så befriad, så... ALLT!!! Jag berättar inte nu vad det handlar om, det kommer senare. Tänk att JAG (!) skulle få så underbara, fantastiska barn. Jag säger bara TACK, av hela mitt hjärta, Sandra. Och Petra: Ditt motto tycker jag att fler ska ta lärdom av, för det stämmer ju: Gör något av din kraft. Du har själv ansvar för ditt liv och att det är upp till dig själv vad du gör av allt.
Dagens middag blev idag torskgryta med potatis o brysselkål. Ibland behöver man ju äta fisk som sagt, o jag har inga problem med det. Jag äter det ett par gånger i veckan minst.
Jag känner mej i bra trim, jag har inte ätit godis på några veckor, och jag har gått ner i vikt. Jag väger ynka 55,5 kg, och ska försöka hålla mej där (jag är ju bara 1.52 lång).
Dagen har jag ägnat åt att göra egna prislappar till mina alster. Jag ska ju som sagt lägga ut mina alster i en Second Hand-butik. Dom är så gulliga att dom inte kommer att ta någon provision. Imorgon har dom öppet, och jag ska "möblera" ett bord i butiken med saker för över 7.000 kr. Känns jättekul :-) Det är ju både smycken, stickat/virkat.
Jag ska ta och ringa till min mamma nu, och höra hur det är med henne...
Ha det bäst.
En fin bild på mitt barnbarn Claudia

... och hennes mamma Petra:

Bättre o bättre...

Dagarna blir bättre o bättre för varje dag tycker jag. Dom blir ju som sagt några minuter längre för varje dag. Jag hoppas att våren tar god tid på sej, så att man får njuta riktigt länge av den, innan sommaren kommer :-)
Igår hade jag ett väldigt spännande och intressant samtal med min äldsta dotter Petra. Vi pratade ganska länge, och det handlade en del om "andlig närvaro", om jag nu kan kalla det så... Mycket, mycket intressant iaf, och jag kände mej helt övertygad över det hon hade att berätta. Jaja... jag ska inte gå in på detaljer nu, för det är egentligen väldigt privata saker.
Jag har tagit det väldigt lugnt idag, men ändå fått en del saker gjorda. En lunch bestående av stekt korv, stekt potatis, stekt ägg o tomat/gurka/röd paprika. Det var hyfsat gott. Kollade på "Holby City" under tiden jag åt. Den serien har jag fastnat i. Jag tycker att den är lagom spännande.
Oj då... jag sitter här och gäspar. Det går ju inte. Tror att jag ska gå till tvättstugan o kolla om det är ledigt. Jag har gått igenom alla mina kläder, för jag ska göra mej av med massor. Jag har överdrivet mycket kläder. Jag använder ju inte allt. Jag ska lämna in dom i en Second Hand-butik. Likaså att jag kommer att få ha ett bord i den butiken där jag ska få sälja mina alster. Kul :-) Så nu ska jag bara prismärka grejerna (det tar nog längre tid än själva smyckestillverkningen). Mina alster kommer inte butiken att ta någon provision för, så jag får nog ihop en liten slant där.
Varför det inte blir några nya bilder just nu beror på att jag har inget minneskort till min kamera. På måndag ska jag köpa ett. Jag lägger in en bild på Petra som är ett år gammal. Här hade hon fått tofflor av mej till hela sin familj.

Okey, okey, okey...

Öppnar min blogg igen. Anledningen till att jag lade ner den berodde mycket på ilska, men jag vill så gärna vara kvar här känner jag, så: I´m back again.
Så mina vänner / ovänner... jag kommer att fortsätta skriva och lägga in bilder. Min pärlproduktion är i full gång igen, efter en tids uppehåll. Jag har ju mest ägnat mej åt virkning/stickning/sömnad den senaste tiden. Men nu har jag som sagt dukat upp pärlbordet igen, och igår ägnade jag mej mest åt Coiling Gizmo (jag virade upp 50 meter koppartråd...) Jättekul att hålla på med.
Nu ska jag fixa nåt att äta, känner mej tom i lilla magen.
Ha det bäst / Anette



RSS 2.0