Tack, Sarah: du är guld värd :-)

Igår skulle jag alltså sy på min IKEA-symaskin, vilket resulterade att den brakade ihop efter att jag sytt EN(!) endaste gardinlängd. Gjorde det mej vansinnig? Svar: JA!!! Så jag gjorde mej redo imorse och for iväg till IKEA för att beklaga mej.Sandra och Christopher (hennes son, mitt barnbarn) gjorde mej sällskap. Jag ville inte ha en ny, utan jag fick tillgodokvitto på summan, eftersom jag inte hade kvittot kvar (likt mej...) Spelar ingen roll, för jag ska köpa några prylar till på IKEA. Jag frågade (mest på skoj) min granne Sarah om hon ev. hade en maskin till salu (eftersom hon säljer lite av varje på Bro Anslagstavla just nu). Och: HON HADE EN MASKIN!!! Jag fick brådis som F-N. Och till min lycka så funkar den helt perfekt :-) Så nu kommer mina gardiner att bli klara innan imorgonkväll. JIPPI!!! Tack, Sarah... du räddade mej från ett sammanbrott.



Två stora jättetofsar

Jag har köpt gardintyg på Ohlssons Tyger på Sveavägen idag. Dom har verkligen rea där. Jag måste bara dit snart igen :-)
Så nu ska jag klippa lite. Jag köpte 14 meter, så att det räcker till draperingen också. Och självklart så vill jag hedra Maria Montezzami (heter hon så?) genom att köpa två jättetofsar. Allt som allt så gick det på drygt 400 pix bara. Ett klipp, mina vänner :-)
Så... om några dagar lägger jag upp bild här.
Ha de gott / Anette

Gardinuppsättningar del II

Imorgon är det måndag igen, och det är alltid lika skönt när en ny vecka är på ingående... :-)
Det har varit en slapp helg. Robban har haft besök av Towe. Hon åkte hem igår till sej igen. Just nu jobbar han, men är väl antagligen på hemgång. Det väntar köttbullar och penn-makaroner o gräddsås på honom. Då blir han glad (han blir glad oavsett vad han får förresten)
Fattiga tider igen i några dagar, men den 25:e smäller det... jag ska få en del pengar av Robson, och så får jag lite pengar från AFA. Då blire IKEA, sanna mina ord. Jag har nu bestämt hur gardinerna ska se ut i vardagsrummet. Dom är upphängningsklara till nästa helg. Och bokhyllan är nog på plats då oxå. Det ska bli kul med lite nytt.
Typ så här kommer gardinerna se ut:



Eller så här, kanske:



Eller så här???

  Vad tycker ni??? Vi får se vart det landar :-)

Puss / Anette

Jag vill ha gardintips

Jag vill som sagt sy nya gardiner till vardagsrummet, men saknar inspiration. Kanske att jag får det när jag ser tyget? Det blir antagligen tyginköp på Ohlssons Tyger på Sveavägen. Dom har säkert REA där på nåt snyggt. Det ska vara mycket vitt och lite svarta inslag i tyget. Tips??? Gärna någon form av drapering... det har jag aldrig ägt några.
Dagen idag: Jag mötte upp Sofie och Dylan i Barkarby. Jag hade Daniel med mej. Vi åkte vidare mot Barbarby Handelsplats till djuraffären och köpte 100 st (!) maskar till Daniels Geckoödlor. Två kronor styck för dom rackarna. Dyrt, tycker jag.
Så gick vi vidare till Donken och tog en varsin hamburgare med tillbehör. Två nya fina Cola-glas fick jag då :-) Lite bilder:


Här är maskarna :-)


Daniel & Dylan har kul :-)





Sofie njuuuter



Fina... petunior? Heter dom så, eller...?




- Varför sjunger engelska kor så gärna?
- Kosing!




Återvinning!!!

Äntligen!!! Jag har fått hjälp att kasta en massa grejer som jag har lagrat här i lägenheten, som bara har tagit plats. Det är så skönt, så skönt. Tack Anders för att du finns och för att du ställer upp för mej i vått och torrt. Du är guld värd för mej, bara så att du vet :-)
Efter att lägenheten blivit tömd på onödiga grejer, så tog jag mej en liten lunchsiesta på ett par timmar. Skönt.
Jag har nyss tillagat lite stekt spätta. Jag ska gå och köpa mjölk, så att jag kan göra dillsås till (Knorr)
Så det blev inte så himla mycket skrivet idag...


Det viktigaste i livet är att vara medveten, inte om det förgångna eller om framtiden, utan om det eviga nuet

Regn, hagel & IKEA

Gick upp tidigt; redan vid sju. Jag tog pendeln till Jakan, och vidare upp till Söderhöjden där jag mötte upp Sandra & Ticke. Sandra skulle övningsköra, och jag o Ticke gick hem till dom under tiden. Så vandrade vi vidare till IKEA, där Sandra köpte en hylla till balkongen, och fem fuskväxter, fem zinkkrukor och en papperskorg. Det blev skitsnyggt på hennes balkong :-)
Och Ticke, den rackaren... han drog ut sin första tand häromdagen:
Sandra bjöd på lunch på IKEA. Jag åt stekt rödspätta, mos o remouladsås. Efter gick vi hem en sväng till henne och så kom haglet (!) och efter det en störtskur, och jag hade inget paraflax med mej, och Sandra hade inget att låna ut, så jag fick vänta med att åka hemåt tills det hade lagt sej. Trodde jag, ja... Halvvägs ner till Jakan centrum så kom skurarna tillbaka igen. Jag slängde jeansjackan över huvudet och fortsatte att gå medan jag pratade med Daniel (min son). Vi ska träffas på torsdag :-)
Väl hemma så satte jag igång med Dagens Rätt, bestående av Sossis Bandori. Det ser ut så här, och är jättegott:
Tack för idag, och sov gott alla / Anette

Gjutjärnspanna med kondom

Det här har jag virkat ikväll:
Det är alltså ett värmeskydd till min gjutjärnspanna. Jag blev nöjd i alla fall.
Dagen idag har varit ett evinnerligt städande: jag har rensat min garderob, och ska lägga en hel drös med kläder till klädinsamlingen. Så nu är det bara att fylla på med nya, fräscha plagg (fast heminredningen står högst på önskelistan just nu)
Imorgon ska jag träffa Sandra & Christopher. Vi ska till IKEA en sväng och kolla lite. Christopher vill vara i lekrummet, vilket säkert passar bra med tanke på rådande väderlek (oj, vad "vuxet" jag skriver)
Jag ska kolla priser på bäddmadrass, en enkel bokhylla, två taklampor, en vardagsrumsmatta och annat smågodis till hemmet.
Inatt så ska jag sova i mitt rum för flörsta gången på flera månader, det har sett ut som f-n där inne. Jag har använt det rummet som förråd helt enkelt, men nu gäller andra bullar. Här ska bli O-R-D-N-I-N-G och reda :-)
Jag ska lägga in lite bilder sen, när hemmet är klart för "visning"
Jag ser verkligen fram mot morgondagen, då jag ska få träffa Ticke, det var längesen vi träffades. Likaså känner jag att jag vill träffa min mamma snart igen. Jag ska ringa henne imorgon och se om vi kan ses snart.
Det känns som om jag börjar återvända till livsglädjen igen. Jag har haft en liten svacka. Nu, efter att jag har fixat mitt rum, och har min pärlsamling snyggt och prydligt i en hylla, så har jag lite mer överblick, och kan återuppta pärleriet igen. Jag ska nog börja imorgon kväll.
Nu är klockan mittinatten, och min kudde ropar på mej.
Ha de / Anette
Om inte du styr ditt liv, så gör någon annan det.

Jag är en tjuv :-)

Den här hittade jag hos en vän på FaceBook och den snodde jag, och den är så himla bra...


Jag har inget vettigt att skriva...

Det står still i min skalle. Jag känner att jag inte har någon inspiration att blogga. Jag kanske ska göra ett uppehåll? Det mesta har handlat om att röja i lägenheten: möblera om, kasta grejer, ställa allt till rätta igen på sina respektive platser. Jag har inte plockat fram symaskinen på ett tag, och jag skulle verkligen vilja få den där lilla kicken som saknas för att bli kreativ igen. Visserligen har jag virkat ett gäng tofflor, två fuskpolon och en barnmössa, men jag vill sy, sy sy... Jag vill ha upp gardiner i vardagsrummet, men...
En liten bild på dagens rätt kan jag ju bjuda på. Chili Con Carne, ris, jalapenos, sallad o pitabröd. Det blev så gott och det blev så mycket, så nu kan vi äta det ett par dar till.
Och en rolig bild på Robban :-)
Inget här i världen är så rättvist fördelat som förståndet.

Alla tror att de har fått tillräckligt.

Begränsad användning av internet

Jag har ju bara bredband via Comviq Surf just nu, och jag måste vara försiktig med vad jag gör. Inget Spotify, inga nedladdningar, inga spel, inget YouTube. Det är väl antagligen därför som det heter surf :-( Dessutom har jag inga TV-kanaler att titta på förutom dom traditionella: 1, 2, 4 & 6 urtrist!!! Men men... livet går ju vidare ändå.
Jag hade ju lånat ut min kamera till Sofie när hon skulle till Motala o hälsa på sin äldsta syster Petra. Jag lägger upp en bild på Dylan som jag "lånar" av henne:

Nystickat för dagen



Nu har jag för första gången stickat en fuskpolo. Den blev mindre än vad jag hade tänkt mej. Den är nog i stl 1-2 år. Jag håller redan på med en till, en grå...
Towe har lagat våran lunch idag, det blev en god kycklinggryta med kokosmjölk o nudlar till det.
Bilden ovan har jag tagit med min mobil, o den tar inga bra bilder. Men man ser ju vad det är iaf :-)
Det var allt för nu. Disken kallar (det är mitt kall här i livet: att diska) jag har ingenting emot det, så länge disken är där den ska vara, så att det inte ligger disk här o där när jag är klar.
Ha de bäst / Anette

Söndagsstek

Idag blir det nötstek, potatis, stekta färska champinjoner, hemmagjord gräddsås, bönor och en sallad. Steken är väl klar om nån timme, och jag är vrålhungrig.
Jag sov länge idag, klockan var över elva innan jag gick upp.
Robban o hans flickvän Towe är i Enköping o hälsar på en kompis, så jag är alldeles ensam.
Skriver senare, ska kolla lite på dumburken.
Kram / Anette

RSS 2.0